12/3/2020 15:04
Online Counter

Номинација Хариса Силајџића за почасног члана Комитета за награду Нелсон Мандела од стране шефа мисије БиХ при УН, амбасадора Свена Алкалаја, и реакција српског члана Предсједништва БиХ да о томе није имао појма још је један доказ да је Додик у потпуности препустио спољну политику другој двојици чланова Предсједништва и да се он ништа не пита.

Овај случај по ко зна који пут показује да се не сналази у Сарајеву, да важне одлуке пролазе мимо њега, да поред њега амбасадори БиХ могу да раде шта хоће и да интереси Републике Српске у дипломатској мрежи БиХ нису заштићени.

Такође, недавно је изјавио да није имао појма ни да је Жељко Комшић писао Европском суду за људска права о именовању новог страног судије у Уставни суд БиХ, па се намеће питање да ли Додик уопште занима за свој посао, јер накнадне реакције и кукање за пропуштеним не значе ништа.

ПДП упозорава да се Републици Српској наноси ненадокнадива штета оваквим радом српског члана Предсједништва БиХ и да је крајње вријеме да се уозбиљи.

Аматеризам и незнање које су српски члан Предсједништва БиХ и његова "репрезентација" до сада показали на међународном плану Републици Српској доноси шамар за шамаром и озбиљно угрожава њену међународну позицију.

Бањалука, 12.03.2020. године

Информативна служба ПДП-а

Број прегледа:
hit counters free

Новости