2/6/2020 13:53
Online Counter

Посланици ПДП-а нису учествовали у гласању за НСРС, јер нисмо жељели да учествујемо у новој представи. Резолуција о поштовању жртава фашистичких режима и покрета, о којој се расправљало, потпуно је коректна и уравнотежена, осуђује блајбуршку мису, која у закључцима НСРС није експлицитно осуђена, каже посланик ПДП-а у НСРС Јелена Тривић.

Она додаје да су закључци који се тичу јасеновачке грађе срамни, јер не нећемо да гледамо дио јасеновачке збирке у Вашингтону, него у спомен - комплексу у Доњој Градини, којег још нема, упркос бројним најавама.

Тривићева каже да су два очигледна разлога за сазивање посебне сједнице:

„Један је жеља господина Додика да нас представи издајницима, а опере свој образ због предаје јасеновачке грађе. Да није успио у својој намјери говори чињеница да је учествовао само у уводном излагању и онда се склонио“, каже Тривићева и додаје:

„Други разлог је да се скрене пажња са суштинских питања и бројних афера. Позивам власт да почне да се бави стварним проблемима – да уплате минималне плате привредним субјектима којима је био онемогућен рад током ванредног стања, да одговоре на афере коју су настале у истом периоду попут покретне болнице, набавки заштитних маски преко туристичке агенције и многим другим“, закључује Тривић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости