3/12/2019 8:09
Online Counter

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је оно што је најгоре у БиХ покушај да се људима намеће мишљење, и истакао да Република Српска није формирана да би била у БиХ.

„Она када је формирана, формирана је да буде независна држава. Она је ту своју независност бранила у току рата и кроз Дејтонски споразум, имајући у виду да су 1992. године велике силе, као што је Америка, признале Републику Српску. Ми смо научили да без државе, нема слободе“, истакао је Додик у емисији „Ћирилица“ на Хепи телевизији.

Он је такође оценио да су Срби склони да буду историјски наивни и да праве историјске грешке и да донесу одлуке које их касније коштају много.

По његовом мишљењу, БиХ остаје проблем и ту нема помирења, као и да муслимани (Бошњаци) желе целу земљу за себе, те да се покушава наметнути да су Срби криви за све, преноси Танјуг.

„Зато је БиХ никаква земља, ми се од ње на неки начин одричемо у неком смислу, њу својатају муслимани. Муслимани ефективно контролишу 25 одсто територије и то могу да кажу да је њихово“, рекао је Додик.

Број прегледа:
hit counters free

Новости