12/6/2020 19:11
Online Counter

Милорад Додик има константну потребу и обичај да за оно за што је он сам директан кривац и у чему је директно учествовао и направио непоправљиве штете за Републику Српску,  оптужује друге и потура кукавичија јаја, изјавио је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић, осврћући се на гостовање члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у емисији „Лице нације“ ОСМ ТВ у којој је изјавио да је Обавјештајно безбједносна агенција БиХ (ОБА) створена, организована и конципирана да дјелује и ради против Републике Српске и да подрива основне елементе њеног постојања те да је ОБА таква захваљујући кадровима СДС-а. и ПДП-а.

„Човјек је патолошки лажов. Мислећи да ће његово учешће у стварању заједничке обавјештајне агенције бити заборављено, сада као кука  над надлежностима и улогом ОБА. Управо је Додик, прије 15 година као предсједник СНСД-а,  дао свој глас и пристанак за стварање заједничке Обавјештајне агенције на нивоу БиХ док Мирко Шаровић није дао свој глас и није учествовао у стварању ове агенције, на било који начин“ – нагласио је Шаровић.

Шаровић каже да је у изради кључних докумената Обавјештајно безбједносне агенције БиХ, којима је она и добила надлежности које данас има, кључни допринос и учешће су дали управо Додикови кадрови који су били у руководству ове институције пуних 12 година, укључујући и мјесто замјеника директора ОБА.

„Замајавајући  јавност тобожњим незадовољством и бригом око незаконитог прислушкивања,  Милораду Додику је требало само неколико дана да заборави да је управо он, на сједници Народне скупштине Републике Српске, јавно признао да се бави прислушкивањем народних посланика“ – поновио је предсједник СДС.

„Гостујући у наведеној емисији Додик је још потврдио све већу нервозу због константне немоћи да било шта направи,  грешака које он и његова „репрезентација“ праве у Сарајеву и све већих захтјева Бакира Изетбеговића које, на штету српских кадрова и Републике Српске, мора испуњавати“ – закључио је Шаровић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости