1/10/2019 8:34
Online Counter

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов сагласили су се данас у Источном Сарајеву да је неопходно што прије формирати Савјет министара и легитимно представљање на нивоу БиХ.

На састанку, који је одржан у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву, саговорници су указали да је за добробит БиХ и њених народа неопходно да се престане са опструкцијама и разним условљавањима, те да се почне са процесом формирања власти како би се кренуло у реализацију бројних реформи које би омогућиле бољи стандард и бољи живот у БиХ.

Иванцов је истакао да је озбиљан проблем и забрињавајуће да скоро годину дана од избора нису проведени изборни резултати, односно да није формирана власт у складу са изборном вољом бирача, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да се само договором и дијалогом политичких субјеката у БиХ може омогућити функционисање БиХ као државне заједнице два ентитета и три конститутивна народа.

У саопштењу се наглашава да је српски члан Предсједништва БиХ захвалио руском дипломати и Руској Федерацији на разумијевању и чињеници да је Русија једна од ријетких земаља која се не мијеша у унутрашње ствари БиХ и не намеће рјешења, што је свих ових година показала, а и данас показује у пракси.

Број прегледа:
hit counters free

Новости