3/2/2020 23:08
Online Counter

Нисам се сложио са доласком предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у посјету Босни и Херцеговини, рекао је члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Данас је у 14 сати одржана сједница државног Предсједништва којој су присуствовали предсједавајући Жељко Kомшић, те чланови Милорад Додик и Шефик Џаферовић. Након сједнице Додик се обратио новинарима.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине из реда српског народа казао је да се нису дотицали “проблематичних” тема, али је додао да није дао сагласност за долазак црногорског предсједника Мила Ђукановића у службену посјету БиХ, како је казао, имајући у виду тренутну ситуацију у Црној Гори.

Додик је реаговао на најаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића који је најавио заказивање хитне сједнице Народне скупштине Републике Српске. Шаровић је казао како је Додик признао да је БиХ у МАП-у што је “издаја Републике Српске”.

Српски члан Предсједништва је одговорио да нема ништа против сазивања сједнице.

“Ми се не можемо повући из МАП-а, али нема оно што је потребно за активирање чланства у НАТО, а то је Годишњи национални програм (АНП). И План реформи није то. Шта да објашњавам Мирку Шаровићу? Немам ништа против да се закаже сједница НС РС. Ово је само још један покушај Шаровића да добије нови мандат у Сарајеву како би наставио издају Републике Српске”, закључио је члан Предсједништва Босне и Херцеговине.

Број прегледа:
hit counters free

Новости