25/12/2019 8:03
Online Counter

У Бањалуци је завршена ванредна сједница Предсједништва ДНС-а на којој је за вршиоца дужности предсједника изабран досадашњи потпредсједник ове партије Ненад Нешић, док је за његовог замјеника изабран Милан Радовић.

Позицију генералног секретара ДНС-а обављаће Дарко Бањац, иначе Шеф Клуба посланика ове партије у НСРС. Изабрани су једногласним одлукама унутарстраначких органа.

Вршиоци дужности ове странке истакли су да су опредјељени за страначко јединство, као и то да ће рад ДНС-а заснивати на раније договореним циљевима и принципима.

Новоименовани вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић захвалио је претходном предсједнику Марку Павићу што се ову партију довео на ниво на којем се данас налази.

- Надам се да ће Марко Павић и Драгутин Родић остати и даље чланови странке. Захваљујем се свима који су ме изабрали и надам се да ћу оправдати указано повјерење. Очекујем да ћемо сачувати ДНС, квалитетно се припремити за предстојеће локалне изборе 2020. године и да неће бити напуштања странке - рекао је Нешић.

Милан Радовић, нови вршилац дужности замјеника предсједника ДНС-а навео је како сматра да је Предсједништво донијело мудру и једногласну одлуку, као и да је ово добра порука чланству и бирачима да је ДНС озбиљан фактор у Републици Српској.

Изразио је очекивање да ће, након свих турбуленција које су се десиле у посљедњих годину дана, странка бити више присутна на терену и бити динамичнија.

За Нешића је, на сједници одржаној у Бањалуци, гласало 11 чланова Предсједништва, а за Дарка Бањца седам.

Сједница Предсједништва ДНС-а одржана је након што је предсједник те странке Марко Павић поднио неопозиву оставку.

Осим њега, оставку је поднио и замјеник предсједника и генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости