10/7/2019 15:34
Online Counter

Црногорски предсједник Мило Ђукановић у интервјуу БН ТВ је рекао да не види никакав сукоб са Српском православном црквом. Мишљења је да ће сачувати једну добру атмосферу између државе и вјерских заједница које функционишу на државном простору Црне Горе.

"Ми, у државним структурама не видимо никакав простор за тај сукоб и нисмо у доношење закона ушли са идејом да се сукобљавамо, него да покушамо да донесемо један нови закон, као дио новог правног система Црне Горе, који треба да супституише закон из времена бивше Југославије из 1976. или 1977. године. Наравно, када доносите такав закон којим се дефинише однос државе и цркве онда не можете избјећи и да не дефинишете питање имовине", рекао је Ђукановић.

Kаже да је то питање очигледно било врло проблематично за Српску православну цркву у Црној Гори.

"Kонсултовали смо европске експерте из области права и они су нам дали за право да можемо ићи тим путем којим смо кренули и да ће то бити у сагласју са оним што су правни стандарди Европе у тој области. Ја заиста мислим да имамо све услове да се, након почетних тензија, боље разумијемо и да ту област уредимо онако како треба да буде уређена, а да истовремено сачувамо једну добру атмосферу између државе и вјерских заједница које функционишу на нашем државном простору", рекао је Ђукановић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости