18/1/2020 19:13
Online Counter

Председник Црне Горе Мило Ђукановић ће завршити политичку каријеру као бивши председник Украјине Петро Порошенко, рекао је председник Одељења за спољноцрквене везе Московске патријаршије митрополит Иларион Волоколомски у интервјуу телевизији „Русија 24“.

„Дејства Ђукановића подсећају на бившег председника Украјине Порошенка. То су прогони канонске цркве, под изговором стварања националне цркве, и напади на епархије Српске православне цркве у Црној Гори. Могу претпоставити да ће Ђукановић завршити као Порошенко, јер народ не опрашта грешке својим руководиоцима“, рекао је руски митрополит.

Он је додао да спорни Закон о слободи вероисповести „не спречава да се имовина преда расколницима, као што се то десило у Украјини“.

Подсетимо — уочи Нове године Парламент Црне Горе је већином гласова усвојио Закон о слободи вероисповести, који је изазвао талас протеста широм Црне Горе, а и шире. Васељенски патријарх Вартоломеј је саопштио да је за њега једина канонска црква у Црној Гори Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве и да никада неће признати такозвану „црногорску православну цркву“.

Број прегледа:
hit counters free

Новости