24/6/2020 15:37
Online Counter

Активирај видео:

Предсједник Српске листе Добрило Дедеић саопштио је данас да је банкрот Црне Горе неминовност, па је управо из тог разлога предсједник државе Мило Ђукановић расписао изборе за 30. август.

– Опозиција банкрот мора сачекати на улицама, а тек након тога слиједе избори на којима сигурно рушимо Ђукановића, тврди Дедеић.

Он је поручио колегама из опозиције да не треба спречавати Мила Ђукановића у процесу проглашења банкрота, него сачекати тај тренутак да би се потом ишло на неминовне државне изборе. Дедеић каже да је неодвојиви дио ове стратегије и то да се прије државних избора повуче спорни Закон о слободи вјероисповијести.

– Сваки другачији поступак представља бацање појаса за спасавање Милу Ђукановићу који се показао као потпуно неспособан политичар. Зато, сваки опозиционар који му понуди појас за спасавање показује да га Ђукановић директно држи у шаци. Јер оно што је Ђукановић урадио од постреферендумске Црне Горе, након ''мале матуре'' односно 14 година, не би урадио ни кризирани наркоман, објашњава предсједник Српске листе.

Дедеић је рекао и да, без обзира на неуспјех састанка кога је заказала прије два дана Социјалистичка народна партија, Српску листу радује да респектабилан број парламентарних субјеката и независних посланика, су исказали спремност да се и о бојкоту разговара као о реалној варијанти за предстојеће изборе.

– Да ли постоји нормална држава у којој се парламентарни избори одржавају у августу? То је питање за политичке аналитичаре, политичаре, лаике... Нема државе у свијету у којој у сред туристичке сезоне и на плус 40 Целзијусових било ко нормалан организује државне изборе. У Црној Гори се ''морају'' одржати јер ће држава у септембру прогласити банкрот. Људи, немојте да Вас лажу, држава ће у септембру банкротирати. Ђукановић је покрао све што се могло покрасти и уништио све што се могло уништити. Он је свјестан да 25% БДП-а, које се намири зарадом од туристичке сезоне, ништа не значи за минусе које је направио. Зато хоће да добије изборе прије формалног проглашења уништења државе како би трговао са неким другим политичким елитама и како би избјегао затворску казну, закључио је Дедеић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости