21/12/2019 14:18
Online Counter

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом 20-тогодишњице оснивања Дукљанске академије наука и умјетности, предсједнику Сретену Перовићу и свим члановима, уз најбоље жеље за даљи успјешан рад.

"Обиљежавање вашег јубилеја представља својеврсно свједочанство културолошке, духовне и еманципаторске мисије на путу обнове црногорске државности, којој је ДАНУ угледом својих чланова, знањем и патриотским дјеловањем дала посебан печат. Интелектуални, стваралачки, креативни потенцијали ДАНУ значајно су доприносили утемељењу и ширењу свијести о црногорској самобитности и оправданости поновног стицања државне независности. На темељима хиљадугодишње баштине нашег свеукупног трајања, ДАНУ је снагом аргумената и дијалога, својим дјелима континуирано освјетљавала богато насљеђе историје и културе Црне Горе.

У времену бројних историјских изазова, ДАНУ је била и остала биљегом снажења и заштите државног бића и идентитета Црне Горе, и њене европске перспективе.

Нека овај значајни јубилеј буде повод и подстицај да се заједничким напорима државних органа и ваше Академије тражи оптимална формула којом ће се адекватно валоризовати допринос њених чланова савременом развоју Црне Горе, и регулисати њен статус."

Са сајта предсједника Црне Горе

Број прегледа:
hit counters free

Новости