21/6/2020 20:43
Online Counter

Поред свих претњи, наши подаци са бирачких места јасно говоре да данас излазност није прешла 42 одсто, а у Београду само 36 одсто. Ови лажни избори Вучића нису успели и ово су последњи избори на којима ће он наводно победити, рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас на конференцији за медије Савеза за Србију након затварања бирачких места.

- Србија је данас недвосмислено рекла не лудилу Вучића. Бојкот је испунио свој смисао, оголио режим. И данас су сви могли да виде како Србија изгледа - претње гласачима, претње телефоном, све је званично забележено на више од пет посто бирачких места. Поред свега тога, наши подаци са бирачких места јасно говоре да данас излазност није прешла 42 одсто, а и Београд само 36 посто. Таква је ситуација и у већини осталих градова у Србији, тј. свугде где грађани могу да добију минимум информација - рекао је Ђилас.

Додао је да "лажни избори Вучића нису успели и да је на њих изашло мање од 50 посто грађана Србије".

- Ова власт са таквом излазношћу нема легитмитет. Ово што се данас десило је потврда што онога смо ми говорили годину дана уназад. Ово је најмања излазност у историји модерне Србије, молим вас да то никад не заборавимо. Идеја владања Србијом мраком и страхом доживела је данас пораз - констатовао је Ђилас.

Лидер Странке слободе и правде и један од оснивача Савеза за Србију рекао је да су пред Србијом сада два пута.

- Један је повећања агресије и тензија, други је прављење јасних механизама ослобођења медија. С овог места шаљемо поруку Европском парламенту да са формалних прича пређемо на суштинске и дођемо до могућности да имамо фер и слободне изборе. Посебно нашу борбу у наредном периоду посветићемо онима који нису имали довољно информација и могућности да добију поруку од нас. Србија је њихова, али и наша земља и желимо да учинимо у будућности да ова земља буде земља свих. Ово су последњи избори на којима је Вучић победио, на сваким следећим изгубиће - јасан је био Ђилас.

Број прегледа:
hit counters free

Новости