23/7/2019 22:43
Online Counter

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас позвао је Републичко јавно тужилаштво да саслуша Љубана Карана, аутора текста "Омча за Србију", да би се изјаснио одакле му подаци које износи у том тексту или да га оптуже за узнемиравање јавности, додајући да су лидери СЗС од људи из полиције добили потврду да су праћени и прислушкивани.

Ђилас је рекао да су лидери СЗС сазвали конференцију за новинаре не из страха за своју безбедност, већ због догађаја из протекле две деценије приликом убиства Славка Ћурувије и кампање која је вођена уочи убиства Оливера Ивановића.

Према његовим речима, Љубан Каран је написао текст за недељник Печат, који је потом објављен у државним Новостима и у којем се наводи „да стране службе зарад напада на Вучића, планирају ликвидацију неког од опозиционих лидера“.

Ова тврдња је сама по себи страшна, а оно што је страшно је да, по нашој процени, овај текст служи да аболира власт ако се било коме ко у Србији другачије мисли нешто догоди у наредном периоду, рекао је Ђилас.

Ђилас је рекао и да СЗС има податке да је 8. септембра прошле године почела акција Управе криминалистичке полиције којом се прате лидери опозиције.

Према његовим речима, у оквиру УКП постоји Служба за специјалне истражне методе, односно Одељење за посебне активности смештено у Макишу.

Те активности почеле су за време државне секретарке у МУП Дијане Хркаловић, а воде их Дејан Миленковић и Горан Нешић, рекао је Ђилас и нагласио да су податке о томе добили од људи из МУП.

Број прегледа:
hit counters free

Новости