23/5/2021 19:10
Online Counter

Седница Главног одбора Странке слободе и правде (ССП) одржава се данас у Београду, а лидер те странке Драган Ђилас позвао је на јединство опозиције и заједнички наступ на изборима наводећи да се ССП залаже да опозиција има заједничког кандидата на београдским и председничким изборима.

Ђилас је новинарима пре почетка седнице рекао да је став ССП да је јединство опозиције „потребно и неопходно” и да је то једна од најважнијих порука данашњег скупа.

Оценио је да би јединство опозиције грађанима дало „већу веру у победу на изборима” и додао да је ССП спремна на разне врсте компромиса да до тог јединства дође.

На питање о предлогу бившег председника Нове странке Зорана Живковића о јединственој листи опозиције за београдске и парламентарне изборе и заједничком кандидату за председничке изборе, али не из редова актуелних политичара, Ђилас је рекао да није прочитао Живковићево писмо упућено опозиционим представницима и да не сматра релевантним писма „оних који су изашли на изборе и добили 7.000 гласова”.

Навео је да на изборним листама треба да буду и нестраначке личности и сви они који, како каже, годинама подносе жртве да би дошло до промена у Србији.

Ђилас је у уводном обраћању члановима ГО изнео уверење да би ССП у овом тренутку могла да освоји више од 40 посланичких места на парламентарним изборима.

Седница Главног одбора ССП је због епидемијских мера одржана у Крњачи, у простору за прославе венчања.

Број прегледа:
hit counters free

Новости