17/6/2021 10:02
Online Counter

Предсједнику Владе Црне Горе

Министру за капиталне инвестиције

Подгорица

17.06.2021. Подгорица

Поштовани,

Послије неколико упозорења одговорним радницима Жељезничке инфраструктуре Црне Горе, отворених писама предсједнику Владе и министру за капиталне инвестиције о угрожавању безбједности жељезничког саобраћаја отпремањем радних возова из станице Подгорица а да се не поштују поступци и технички услови у вези са кочницама и кочењем радног воза који су прописани Правилником о кочењу воза, коначно су одговорни радници Жељезничке инфраструктуре – особље станице Подгорица дана 14.06.2021.године одбили да отпреме (пусте у саобраћај) радни воз који иде на релацији Подгорица-Биоче-мјесто гдје изводе радове.

Сад се поставља отворено питање, ко ће сносити одговорност што је овај воз последња два мјесеца саобраћао а да се не зна да ли су кочнице радиле или не? Неко је морао то да одобри, а ко, треба тек утврдити.

Други инцидент који је могао имати катастрофалне последице а на који желимо да скренемо пажњу јавности десио се 26.04.2021.године на дијелу пруге између Сутомора и Бара.

ЖИЦГ је дана 20.04.2021.године телеграмом бр.66 ф обавијестила све заинтересоване стране за жељезнички саобраћај да ће бити прекинут саобраћај возова у периоду од 22.04.2021.године од 19.30 сати па до 26.04.2021.године до 4.30 сати, а због извођења радова на мосту М-105 ( км 447-435,25), што није ништа неуобичајно.

У телеграму су наведена имена лица одговорна за координацију саобраћаја и одговорни инжињери за горњи строј испред извођача радова ИГП „ФИДИЈА“ ДОО-Подгорица, док стручни представник ЖИЦГ није наведен јер га вјероватно није ни било. Поставља се питање да ли уопште одговорни радници ЖИЦГ имају увид на лицу мјеста како су изведени радови и да ли су урађени по Правилнику 314 о одржавању горњег строја пруге.

Kако смо обавијештени, извођач радова је направио велики број пропуста који су могли имати катастрифалне последице. Није извршено машинско регулисање колосијека по висини надвишења и прелазне рампе (није коришћена машина за подбијање-подбијачица), није постављена контра шина (служи за случај опасности од евентуалног исклизнућа возова), полигонација није урађена по пропису....

Обавезе Надзора има Институт за грађевинарство д.о.о Подгорица, а да ли су били присутни приликом завршетка радова није познато.

Оно што се са сигурношћу може рећи да је приликом наиласка првог воза по отварању пруге локомотива искочила из шина на мосту гдје су радови извођени.

Саобраћај је успостављен тек у поподневним часовима а комисије о ванредном догађају до данас нијесу завршиле рад. Жељезничка инфраструктура је исказала штету од 8 хиљада еура, штета због чекања брода је 12 хиљада еура а изгубљена добит ЖПЦГ није исказана.

У сазнању смо да се на том мјесту шине хабају невјероватном брзином и нека процјена је да ће се на јесен морати мијењати. Толико о квалитету урађених радова и о просипању пара пореских обвезника.

Kако се добро контролишу урађени послови од стране извођача радова најбоље илуструје тунел 193 у км 357+620 гдје се по завршеној адаптацији створила леденица која је пала приликом наиласка воза дана 17.02.2021. године, поломила вјетробранско стакло локомотиве и повриједила машиновођу (машиновођа је још на лијечењу).

Посебна прича је ангажовање локомотива за радне возове које користе извођачи радова на оправци и модернизацији пруга Жељезничке инфраструктуре Црне Горе. Док више дизел локомотива Монтекарга ад леже неискоришћене у Подгорици са важећим дозволама и лиценцама, три локомотиве Kомбинованог превоза из друге државе извршавају операције иако немају важећу лиценцу за превоз, сертификат о безбједности за превоз, немају закључен важећи Уговор о коришћењу инфраструктуре и локомотиве им нијесу регистроване у национални регистар возила (не испуњавају правни оквир за приступ Жељезничкој инфраструктури Црне Горе, као ни опште услове приступа-Изјава о мрежи 2021.године).

Поступци и техички услови у вези са кочницама радних возова који су прописани Правилником о кочењу воза су у надлежности оператера, а с обзиром да Kомбиновани превоз није регистрован у Црној Гори као оператер, онда се поставља питање исправности кочница на овим возовима и да ли лица која врше пробу кочница испуњавају услове прописане правилницима 646 и 655. Тренутно су на дневном нивоу ангажоване три локомотиве Kомбинованог превоза.

Да ли Унутрашња контрола ЖИЦГ и републички инспектор који је овлашћен законом (члан 71.) за њу за све ово па ћуте или је посриједи нешто друго биће тема за неко наредно саопштење.

Апелујемо на Премијера и Министра да издају налог да се стане на пут овим „дивљим“ радњама и да размисле о нашем предлогу о формирању министарства за саобраћај.

НВО „Возом кроз Црну Гору“
Број прегледа:
hit counters free

Новости