18/8/2019 8:41
Online Counter

Упркос великом притиску неких од највећих земаља, прије свега САД и Велике Британије, још једна земља, укупно петнаеста у низу, одлучила је да повуче признање тзв. ''Косова''.

Држава која је последња повукла признање Косова и Метохије као ''независне државе'', јесте Того који има преко осам милиона становника – каже извор Новости.

– Ускоро ћемо имати још повлачења признања независности тзв. ''Косова'' јер се најмање две државе из Африке налазе на корак од тога да следе пример Тогоа, Централноафричке републике и других.

Того је до 1960. био француска колонија, када се изборио за независност. Не треба заборавити да је министар Ивица Дачић 19. маја боравио у званичној посјети овој афричкој земљи, када се састао са њеним највишим званичницима , између осталих и предсједником Фауреом Гнасингбом и својим колегом Робертом Дусијем, министром спољних послова.

Прије тога, признање су повукли Унија Комора, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Либерија, Лесото, Гренада, Мадагаскар, Комонвелт Доминика, Папуа Нова Гвинеја, Соломонска Острва, Палау и Централноафричка република.

Број прегледа:
hit counters free

Новости