27/1/2021 10:17
Online Counter

Некадашња државна секретарка МУП–а Србије Дијана Хркаловић је више пута у току 2018. године наређивала полицији да пусти нарко–дилера и припадника једне од навијачких група Владимира Вајдића (42), који је хапшен с нерегистрованим пиштољем, који се, иначе, користи за ликвидације.

''Први пут је заустављан у аудију А8, а код себе је имао оружје с избрисаним бројем. Уместо да назове адвоката, контактирао је директно са Хркаловићевом, која је одмах од начелника одељења криминалистичке полиције на Новом Београду Бориса Виторовића тражила да буде истог момента пуштен на слободу, па чак и да му се врати одузети пиштољ'', каже особа упозната са случајем.

Да понижење буде још веће, државна секретарка је наредила да се криминалцу да све што му је потребно док га не пусте на слободу.

Стиче се утисак да Дијана Хркаловић уопште није крила блискост са криминалним структурама и њеним перјаницама.

Наиме, она је после смене са места државног секретара полиције у мају 2019, у јулу исте године у станици на Звездари променила име у Ника Рина, да би старо вратила четири месеца касније.

Овај потез је јаснији када се открије значење њеног привременог имена и презимена. Тото Рина, звани Звер, био је први шеф злогласне мафијашке организације Kоза ностра и на души је носио небројене животе. Умро је у 86. години у затвору у Италији и важио је за једног од најсвирепијих мафијаша, због чега је и добио надимак Звер. Реч ника значи богиња, па се комбинацијом две речи добије име Богиња Мафије.

''Полицајци су морали да му доносе сокове и сендвиче и испуњавају му жеље, у чему је он нескривено уживао, хвалећи се познанством са Хркаловићевом. Неки припадници МУП–а  су већ сведочили о томе, па за сада против ње постоје елементи више кривичних дела, од злоупотребе положаја до трговине утицајем, јер су и чланови Вајдићеве екипе експресно пуштани после сваког привођења. Оно што је посебно занимљиво јесте да је она користила криптовани телефон који не може да се прислушкује и који обично користе мафијаши'', открива особа упозната са случајем.

Ово није једини пут када је Хркаловићева користила функцију да извади из затвора своје пајташе из криминогене средине.

Наиме, исте те 2018. Године, Вајдића и још двојицу његових пајташа је у аудију А6 зауставила Интервентна јединица ''92''. Током контроле у возилу су пронађени панцири, па су полицајци наставили претрес без обзира на бахато понашање Вајдића, који је говорио: "Знате ли ви ко сам ја, знате ли ви да ћете морати да ме пустите и вратите ауто за 10 минута?"

Српски телеграф је дошао у посед службене белешке која потврђује овај догађај.

Број прегледа:
hit counters free

Новости