7/8/2019 22:48
Online Counter

Демократски фронт је прави подвиг ембриологије на овим просторима, из њихових редова данас вреба на стотине Дарка Пајовића, али и Драга Ђуровића, саопштено је данас из Демократске Црне Горе.

"И то по њиховом властитом казивању, јер су рекли: "Kо се врати у Синђин парламент – тај је Дарко Пајовић". И вратили су се. Kао да су се утркивали ко ће први. Тако су, и то безусловно, прекинули јединствени бојкот 39 посланика. Испада да је једино сарадња са ДПС-ом оно што никада нису прекидали", наводи се у саопштењу Демократа којим су реаговали на раније саопштење Демократског фронта у коме је између осталог поручено да су "Демократе и ДПС обесмислили Споразум о будућности".

Демократе питају треба ли подсјетити да су се они бојкотом само осам посланика Демократа и једним Грађанског покрета УРА изборили за прихватање Бриселског плана?

"А да нијесу ти класични преваранти прекинули бојкот Парламента, односно да су 39 посланика опозиције остали у бојкоту, замислите шта би тек тада опозиција изборила. И Бриселски план и техничка Влада већ давно би били реализовани. Али не. Они су са огромним одушевљењем које ни са ким из опозиције нису дијелили, прихватили само План ДПС-а, док су план опозиције упорно одбијали. Ових дана славе један јубилеј – већ су годину дана чланови одбора о којем говоре ових дана. Наравно, и то заједно са ДПС-ом. Из тог одбора не смију да повуку своје чланове, јер су тако обећали Ђукановићу. Рекао би човјек, да су имали неке крупне, такорећи епохалне разлоге и теме да о њима расправљају због којих су се вратили у Парламент, кад, гле: вратили су се да причају о козметичким производима и козметичким реформама изборног законодавства. Све се то дешавало док су грађани протестовали на улицама. Они грађани којима су претходно обећали да се у Скупштину неће враћати, осим на дан пресуде. Али није та њихова сарадња са ДПС-ом на плану изборног законодавства никаква новина. И 2014. су, иза леђа опозиције, преко ноћи усвојили изборно законодавство са ДПС-ом. А 2007. су, исто тако, преварили опозицију, потписали споразум са ДПС-ом и изгласали Устав Црне Горе", наводи се у саопштењу Демократа.

Из те партије су казали и да је ДФ у посљедње вријеме углавном радио на разбијању протеста "Одупри се" и на иницирању свађе са овим покретом током самих протеста.

"Такође, у јеку афере "Kоверат" њихови највиши функционери састајали су се са Ђукановићем. Очигледно је да је њихова вишедеценијска сарадња са Ђукановићем и ДПС-ом дала резултате јер су, да подсјетимо, неки од њихових функционера истицали да имају жељу да са ДПС-ом раде као да су једна партија. И радили су као да су једна партија. Макар ако је вјеровати, а за то јесте, не бојимо се, Пеђи Булатовићу, који у Скупштини рече да су заједно са ДПС-ом припремали Одбор и уградили све што треба у њему. Ти перфекционисти. Све то им није било довољно него су уочи и у току Парламентарних избора 2016. године сваки час комуницирали са агентима АНБ-а. И сад ти исти мисле да их вишедеценијска сарадња са ДПС-ом не спречава да дијеле моралне лекције по Црној Гори. Е па мало су се преварили, што од класичних превараната и не треба да чуди. Ти трговци, издајници и мешетари имају само један задатак – да чувају вјечиту власт и да не дозволе, никада, њену промјену", пише у саопштењу Демократа.

Демократе наводе и да ДФ мисли да има право да за Демократску Црну Гору каже да је нова Позитивна Црна Гора.

"За њих је боље да не пореде никога са Позитивном и да се моле да нико не пореди ни њих јер је јасно да би тај ко би њих упоредио са Позитивном био запрепашћен сличностима које би примијетио. За то што нас упоређују са Позитивном, па нека упоређују, упоређивали су нас и пред изборе 2016. године, па четири године након тога остасмо најдосљеднији, упоређивали су нас са Позитивном и пред херцегновске изборе, па ми разбисмо ДПС и ослободисмо Нови и нико од наших одборника не издаде као што је издао њихов, у Подгорици, гласавши да кандидат ДПС-а буде градоначелник Подгорице. Што су нас више нападали да смо нова Позитивна, ми смо више јачали. А чињеница да нас и данас, као и прије четири године, називају Позитивном, говори да у политичком смислу уопште нису напредовали. Другим ријечима, очигледно су малкице заостали у политичком развоју", казали су из Демократске Црне Горе.

Из те партије наводе и да се "сви сјећају бљутаве кампање против Демократа у сусрет херцегновским изборима".

"Данас гледамо исти рукопис. Занимљиво је да Тужилаштво није, до данашњег дана открило налогодавце и дистрибутере бљутавог писма. Јасно је ко их штити и за чији рачун раде лидери ДФ-а. Kао што не би ни они Мила, ни Мило њих ни за шта на свијету не би мијењао. Штавише, Мило Ђукановић би дао 90% свог богатства само да лидери ДФ-а буду ту гдје јесу: на бранику његовог опстанка на власти, гдје су задужени да уносе раздор и компомитују опозицију на сваком кораку. Зато ће, док ДПС и ДФ, заједно, не буду испод 50% Црном Гором управљати Ђукановић, Мићуновић, Баровић, криминалци, преваранти и мешетари из ДПС и ДФ. Сви имамо обавезу да се супроставимо политичким екстремима који разарају наш идентитет и политичко биће", закључује се у саопштењу Демократа.

Број прегледа:
hit counters free

Новости