21/6/2021 17:08
Online Counter

Због чега синтагма „балканска политика“ има искључиво негативну конотацију, прецизније, означава јефтино политикантство, два пута у истом дану показао је предсједник Скупштине Србије, господин Ивица Дачић.

Господине Дачићу, разумијемо да сте се, као политичар са одвећ дугим стажом, мало занијели и заборавили да се адреса власти у Црној Гори промијенила, па као случајно пропуштате да схватите да с ове стране више не стоји ДПС који је увијек био расположен за таласања и игрице на штету грађана двије братске земље, баш овог типа које ви ових дана форсирате лично, али и преко својих марионета у Црној Гори.

Сада причате с Демократама, људима који су пролазили тешке политичке прогоне и нису попустили, а то је већ нешто сасвим друго и нажалост вама, очито, сасвим непожељно. Ми смо она политичка снага која се политиком бави искључиво у циљу интереса грађана, па вам морамо саопштити да нисмо баш најбољи партнер за политикантске плесове.

Ми нисмо ваш ДПС, већ искрена снага, а колико искрена подсјетићемо вас и уважене и нама изразито драге грађане Србије на велику захвалност коју овај народ има за помоћ братске Србије Црној Гори након земљотреса 1978. која је трајала пуних петнаест година. А то је само једна од милион ствари због којих са Србијом желимо фер, најискреније и најбоље односе!

Дакле, нисмо онај за вас пожељни партнер који ће „затегнути уже“ кад је то потребно, већ људи које води идеја да односи двају братских и најближих држава морају бити најискренији и најдобронамјернији, а све из поштовања огромног пријатељства и истинског братства народа двије земље, које никад неће нити засјенити нити помутити ни Ивица, ни Вулин, ни ДПС, нити ико икад. Па их зато таквима и намјеравамо градити, ако има испружене руке као што је наша.

Али наша испружена рука не значи подређен положај, послушништво, нити одсуство вида, слуха, памћења и здраве логике, који нам казују следеће: Сједите у Влади Kосова, сједите у Скупштини Kосова, ваши потпредсједници, министри и посланици стојећи слушају химну Kосова и полажу заклетву на Устав Kосова, а нама бисте мало да држите лекције.

Да би се неком држале лекције, мора се имати моралног основа, а ви га немате.

Да имате, држали бисте их Додику који је отворено признао геноцид у Сребреници.

Да ли сте свјесни да на штету људи из Србије и Црне Горе, јефитно и себично, стално мутите и лажете да је било ко означио Србију и српски народ као геноцидан, јер захваљујући амандманима Демократа у Резолуцији управо супротно пише: осуђује покушаје приписивања одговорности или кривице српском, бошњачком, хрватском или било којем другом народу за геноцид, злочине против човјечности или друге злочине, јер одговорност може бити искључиво индивидуална, а ниједан народ не може бити означен као геноцидан или злочиначки.

Та лаж је нешто што нисте смјели изјавити. Видите сад зашто та прича неће моћи, уважени господине Дачићу. И остали.

Али вас свакако не занима истина, баш као што вас не занима добробит народа у Србији и Црној Гори, јер ви желите за себе да отворите сва међунаордна врата, а нама да их затворите и да нас максимално успорите у процесу опоравка ове земље, како би се ваш стари, опробани и омиљени „плесни партнер“ вратио на власт у Црној Гори. Мало сте се овога пута преиграли.

Све што сте до сада урадили, било је на штету братског народа Србије и Црне Горе. Сви ти покушаји вјештачког изазивања свађа и хушкања једних не друге има само један циљ: да на власт вратите ДПС са којим сте трговали и газдовали. Е, па то неће моћи. Налетјели сте на тврд орах који се не да сломити. Ако сте успјели да купите пола странака у Црној Гори, већ видите ова партија није на продају и неће бити ни послушник Ивице Дачића, као што никад није била послушник ваших пријатеља из Сплендида. Ова странка биће искључиво слуга народу Црне Горе и ником више.

Али хајде да баталимо празну причу: овим путем позивамо господина Дачића да сада, када је дио коалиције која има апсолутну већину у Скупштини Србије укину Декларацију коју су 2010. усвојили а која прецизира осуду злочина "на начин како је то формулисао Међународни суд правде у Хагу", што ће рећи - директно признавање геноцида.

Ако ово што радите није само и искључиво притисак на нову црногорску власт и дестабилизацију Црне Горе у корист ДПС-а, изволите урадити предложено. Уколико не урадите, јасно сте људима Србије и Црне Горе објаснили о чему се ради.

Демократе – ДЦГ
Број прегледа:
hit counters free

Новости