14/3/2020 8:08
Online Counter

,,Јер му се тамо неће приметити; тамо су сви луди као и он“ – драма ,,Хамлет“ Наслов је цитат из најмисаоније (по многима)  Шекспирове драме ,,Хамлет“ – речи аутоиронично, не и аутошовинистички говоре о његовој магловитој отаџбини. Први гробар  их изговара у драми, битне су за дело али и за кратак иронијски отклон од острвског менталитета који  ,,острвским лудилом“  постаје светска империја у којој сунчева светлост никад не залази али на нашу општу жалост после империјалног заласка и даље има своје опасне канџе на животима грађана Србије.

Острво је периферија моћним Римљанима, реда ради тамо се активирају због пацификације варвара који прелазе Ламанш, бакра, калаја, прикупљања скупљих робова али услед неисплативости никад га не освајају га у потпуности. Послеримски период испуњавају бескрајне битке међусобно сукобљених Келта, затим се крваво насељавају ништа мање ратоборни Германи. Стиже и норманско освајње. Острвљани су освојени и од Нормана пристиглих из Француске (са Французима), а Енглези - ,,праве се Енглези“: шта друго? Они инвазију Нормана сматрају пожељном, добијају ново уређење, не смета Англосаксонцима  што су 1066. г. поражени битком код Хестингса, што им је краљ  Харолд II у њој погинуо. Слично се сличном обрадовало... Нормандијски великаш Роберт Ђаво имао  је  незаконитог сина познатог као Вилијам Копиле који победом код Хестингса постаје Вилијам I Освајач краљ Енглеске! Краљ Копиле-Освајач формално, правно је и вазал краља Француске, јер је војвода од Нормандије. Није шала о краљу вазалу, него званична историја. Најзваничнија!

Битно је да такви какви су у интермецу грађанских ратова Енглези долазе   до MAGNA CARTA. Кроз борбу ствара се ,,Велика повеља“ - ,,први уставни акт у свету, донет 1215. MAGNA CARTA је уставни пакт закључен између енглеског краља Јована Без Земље и енглеских барона. Њеним доношењем окончан је сукоб између краља и племића, који су с оружјем у руци устали против краљевог апсолутизма, тражећи за себе управљање земљом“-,,Правна енциклопедија“;Савремена администрација;Бг.

Слатко ово да су Енглези имали краља своје земље Јована БЕЗ ЗЕМЉЕ, интересантно је да се по многим ауторима ,,Велика повеља“ сматра првим уставним актом у свету, а Енглези до деификације утопљени у Велику Британију немају никакав документ јединствене писане форме свечано проглашен који би се могао назвати: устав!? Хамлетовштину ту сигурно имају...

Постоји ли устав или не постоји? Хамлетовско питање је некад и сад, питање које се пренело у 21. век. Ненаписани устав за неке постоји као да је написан,  он се састоји од више елемената без прецизног прецизирања: без ПРЕЦИЗИРАНИХ ЕЛЕМЕНАТА! Први гробар из драме ,,Хамлет“ је неквалификовани радник, не капира он ,,лудост“ као и неки високо школовани, квалификовани буквалисти. Устав ако се ,,не може показати, њега онда нема“- тако је говорио Томас Пејн и још неки. Брегзит код Британаца је изазвао радост и због останка у свом правном систему, срећно им било али ,,ја пас не лајем“ овде због њих или ради белосветских ,,селендри“и белосвеЦке правде - него лајем због мог угроженог дворишта! Лондон је превише пружио зле пипке, опако их опак премрежио по Србији, пустио своје надмено постколонијално иживљавање империјалног садисте у одмаклој декаденцији да нам загађује животе. Уједају нас свакодневно на сваком кораку, а ми ни ефикасно лајати не можемо кад нам НАШИ власторжачки компрадори крше НАШ Устав НАШЕ Р. Србије. ,,Наши“ мејнстрим медији су слободни по мери колонијалног деспота 19. века тешко опијеног социјалним  дарвинизмом. Не постоји ни Хамлетова дилема ,,бити ли не бити“ – ми не постојимо као грађани или Срби у држави Србији. Све нас поново гази партијска држава са потчовечанском  компрадорском елитом на врху. Постали смо бројеви лоше изведене дигитализације. Можда партијски рајетини  имају  мало више права али имају  и строго регулисане понижавајуће партијске  ,,од врата до врата“ обавезе.

Пројекат Вучић конкретно је одрађен од најмоћнијег уз  помну контролу занемоћале Велике Британије (Немачка и ЕУ  су само антлогори). Мотивисани експерт за Балкан је ангажован, инжењер за монтажу и демонтажу људи и система је Вилијем Монтгомери. Способни Монти ће монтирати и демонтирати по захтевима патрона... Монтажер-демонтажер Монтгомери има  богату успешну радну праксу за тај посао! Јунак, одликован за ратовање у Вијетнаму, искусни дипломата зналац руског, бугарског, српског и оних наших (босанскобошњачки, бошњачкобосански,  милогорски, фрушкогорски, авнојски, источнохерцеговачкозападни, западнохерцеговачкоисточни, централнохерцеговачкомостарски, лалошки, дођошколалински, западноморавски, вождовачкобањички,...) језика. Монти ,,монтер-демонтер“ је лично познавао Слободана Милошевића у чијој демонтажи је битно ЛИЧНО учествовао из Будимпеште. Национал: ,,Који су вам били циљеви у Будимпешти?“

,,Срушити режим Слободана Милошевића“- не околиша предатор Вилијам Монтгомери.

Потом долази на свој, својим радом ДОСтупни терен. Стиже Монтгомери у Београд, постаје  последњи амбасадор САД у Југославији коју јавно подржава док је тајно разбија. Ефикасни Монти се окреће и растурању популистичких партија. ,,Зелена бeретка“ вијетнамски одликаш (одликовани) ветеран узима колегу ратника, четничког војводу из комунистичке ТО. То је скупштински комедијант сова(ц) претужног лика на крсту заклет (пре запљунут) Шешељу и радикалима, патетични СРС потпредседник Томислав Ашов Николић. Томос Тома даје гас до даске и креће у напредак,  краде мандате радикалима формирањем   посланичке групе ,,Напред Србијо“  у Народној скупштини Србије. Шешељев је то морални  четнички војвода из титоистичке СФРЈ Територијалне одбране...   ,,Изгубио сам све бланко оставке и не могу да се сетим где“-цинично се изругује полуписмена неверна офуцана бајчетинска џукела Тома Ашов. Монтгомери је керу Томи нови керовођа! Сређује свом џукцу нови поводац партију Српску напредну странку. Крећу заједно на  пут у ,,самосталност“ без приговора. Елиминишу се  све НВО нагваждаче, довољно је било мало судски ћушнути Наташу Кандић да престану њени перформанси о четнику из комунистичке ТО војводи Томи, убици који је вршио геронтоцид у Антину. У напредовање ,,напредних“ али са Александром Вучићем укључени су и тадашњи дуче Србије и фирер ДС Борис Тадић, затим потпредседник ДС координатор свих обавештајних служби Мирослав Ракић звани Мики. Мики је чувени европеизатор СПС и Ивице Дачића – пореклом је из Житорађе као и Дачић, аутор  ,,помирења“ СПС са ДС  што неки  сматрају делом  историје... Чије? Наравно Ракић координатор обавештајних служби је и велики лични пријатељ Александра Вучића нове-старе политикантске звезде. Овај пут европске и атлантско-светске!

НапреДНО креће незаустављива напредна магловита бајка. Она поседује и чудесног главног јунака рођак је Минхаузенов по баронисању. Афера ,,Панчево – џак“ је имала судски епилог: покушај преваре Николића и Вучића. Само напреДНО ,,напредњаци“ за вас не постоје закони, етика,... Инсајдерским радом је елиминисана политичка опозиција –  не постоје партије, свесно наметнутом идиократијом уништене су до краја институције, склоњен је и отужно досадни Николић да не  смета  звезди вучићизма Александру Вучићу. СПЦ брана? Црква у СНСмртији не постоји, не жели да одсеца добро од зла пошто се поштено продала  одласком у нескривено среброљубље. Склонио се и САДистан видео је у Вучићу апсолутног политички  корисног идиота. Вашингтон препушта комплетни неоколонијални циркус искусним Лондонистанцима, Србија добија трнов венац, а лудачку капу нам кроји о глави нам радећи познати светски психопата Тони  Блер. Острвљан болесно острвљен кад нањуши проливање крви, могућност за неометано развијање сваковрсног зла. Британског демонисту сад плаћају понижени и увређени логораши логора смрти  СНСмртија. Хвалио се србомрзац Блер како Србију не подноси у тричавим мемоарима ,,A Journey: My Political Life” што је сигурно додатно мотивисало рајетинског садо-мазохисту Александра  Вучића да га ангажује за ,,спас” Србије. Постоји још један мотив шизофреног политиканта из хулиганских редова. Писао је Вучић рецензију за Шешељеву књигу ,,Енглески педерски испрдак Тони Блер“ објављену 2005. године.

Острвско лудило се поново неометано излива на Србију  али неће бити страшно као када нас 27. мартом 1941.г. убацише у Други светски рат или кад нам је десни  Черчил наметнуо ,,левог“  Тита. Спрдамо се што су некад намучени, необразовани пролетери певали ,,Америка и Енглеска биће земља пролетерска“ – подсећам да је у ауторству осим Титових фанатика, империјалног Лондона мрачних рачуница учествовао и комуниста пролетер,  револуционарни антимонархиста краљ конвертит Петар Други Карађорђевић од Југославије! Та антисрпска династија је пре тога убила Краљевину Србију после Великог рата... Туђински краљ Петар Други је из туђине имао само неке речи путем Радио Лондона. Наравно из Британије где је побегао од рата и својих ЈугослАвена, ЈугослОвена, своје државе Краљевине Југославије – само речи али ништа мање убилачке по народ у Југославији од немачких бомби, усташког геноцида, идеолошких братоубистава:,,Сви они који се не одазову овом позиву неће успети да се ослободе издајничког жига, ни пред народом ни пред историјом!“ Тера друг краљ Петар све ,,наске у редове партизанске“ и речима  убија монархију, грађанство, Краљевину Југославију, право на приватну имовину, себе. Заиста поштено  изрече  краљ републиканац, Титов комунистички комесар. СУБНОР СФРЈ ако  је касније учланио друга краља партизанског илегалца из Лондона у своје редове - сигурно није погрешио. Острвске магле учинише да се Петру Другом Карађорђевићу замагли ум али боља му је Черчилова енглеска ментална магла, него се сетити Срба, Косовског боја, хришћанства, Лазара – знамо ког!  Свети Лазар Косовски бира смрт земаљску у борби са Агаренима. ЊКВ Петар Други бира земаљско ,,царство“ Титове комуне, лево републиканство у ком неће да буде краљ – наравно, не жели ни да се жртвује! Царство Небеско га не занима. Питали смо се зашто се  и Александар Вучић ,,прави Енглез“ при помињању Косовске битке, зашто лапрда да се диви султану Мурату – но, као и увек  лудило има систем. Пашалуком Београд жели да влада рајетин чипуљићки, хоће некажњено Скендер-ефендија да нам увози кризе Азије и Африке у чему је прилично успео при том јавно обећавши да му је циљ промена свести грађана Србије (у несвест!). Магле Британије утицале су и на помахниталог башу СНСрбистана – од националисте постао је глобалиста. ОК Вучићу али прво да се поштује Устав Р. Србије. Не поштујеш? Марш у државу ,,Глобалистан“ по плату! Институт Тависток да ли је обавио преумљење и програмирање новобеоградског Чипуљићана(?), да ли је  био активан у стварању манкурта, зомбија, манџуријског кандидата од поштеног хулигана оставићемо експертима за теорије и праксе завера. Ми имамо званичне  лажи о боравку Александра Вучића у Енглеској. Барон Минхаузен Други од Чипуљића је лично слагао да је 1988.г. радио у гвожђари ,,JACK'S HARDWARE HOMEWARE“ у Лондону. Од партија независни дневни лондонски лист ,,The Independent“ пише о Минхаузеновом раду у трафици, пре тога се Лондон и не помиње, него Брајтон! Теоретичари и праксаџије теорије завере помињу трећи град али они ће тек да испуне празан простор.

Деведесетих прошлог и почетком 21. века имамо контрафобну  шмиру, беду Вучићевог глуматања (у болесном уму) претпостављеног Србина. СрПовање дефектног, контрафобног ума Србима у суштуни не  доноси срамоту. Знамо да творци СФРЈ ратног и мирнодопског пакла комунисти на СФРЈ простору свуда воде подмуклу шовинистичку игру. Зна се ко има монопол на шовинизам! Тако да смо данас усрећени разоткривањем контрафобије лажног Србина, више не мора да глуми оно што није и све долази на своје место.  По (НЕ)делима се непогрешиво све  открива, јер протежирани нарцисоидни садиста тек сад до усијања своје луде главе испољава погубни дефект. Утрипован и да је месија Вучић нам нескривено показује свој основни покретачки мотив: мржњу према људима! На територији којом господарише (уз хваљење ЕУ) све нас угрожава без обзира на веру, расу и нацију. СНСмртију саветује светски монструм Блер али ту је и  Амадео Воткинс да ,,реформама“ сређује ,,несређено“ и прави питу од фецеса (ГОВАНА!)  коју грађанство Србије мора да конзумира. Амадео Воткинс је домаћин овде у лудој кући СрПија-Енглезија Прво нам је војску одрађивао кад је морон Борис Тадић био министар војске. Видесмо урађено! Војска Србије је сведена на лош виц. Не стаје вредни стратешки мултипрактик, експерт Амадео ,,сређује“(унеређује)  и Вучићеву полицију са Доктор Слином. Како је полицију средио видесмо почетком године. Полиција после обимне тронедељне потере сеоску луду  минималне интелигенције ,,сређена“ једва ухапси у лудином селу.

Англо зло је заиста превише присутно у Србији, директор МИ6 овде је долазио код себе газдурине, а не у госте. Угостио је колегу шверцера (кафе) Бату Сантоса боса БИА. Снисходио се и за сликање са тамо неким јадованом Вучићем...

Наравно да ни ЕУ аутистични бирократски зликовци што хвале овдашњу ,,стабилократију“ нису бољи али ми, грађани Србије морамо бити бољи од свих зликоваца! Умешани ,,глобално“ у српску економију англо и ЕУ гаулајтери мисле да смо луди, да не  видимо да само дуг расте у њиховој ,,рајској“ рајетинској глобалистанској СрПији, да не примећујемо геноцидно исељавање из наше нама туђе државе?! У драми ,,Хамлет“ крај је трагичан, трагедија је због таквог краја  и писана. За нормалну Србију рецепт је лак, Шекспиров Хамлет да је отишао у Енглеску не би било ремек-дела... За  хепиендинг Србије треба оставити без функција дириговане ,,управљаче“, у ,,Енглеску послати“  манкурте, зомбије, манџуријске кандидате, агенте кртице, спаваче, компрадорске елите и поставити домаће меритократске одличнике. Рекох ,,хоп“ али морамо и колективно скочити! Мора се Србија лагано припремити, радити без журбе да нас  незадовољне не би експерти превара рутинирано опет преварили.  

Не може се сакрити да смо поново у политичкој машини Англа, годинама не крију да овде желе двопартијски систем и тренутна подела на једну владајућу партију (уз потчовечанске подгузаторске  фракције) и бојкоташе је нови англо успех. Британија и у декаденцији је успешно одрадила да смо опет оштро подељени. Србији је Хамлетова ,,бити ли не бити“ дилема поново стручно (ЛАЖНО) наметнута, а локални  лудак би поново да у мозак појебе збуњене. Александар Вучић и њему слични нису наш проблем, систем јесте. Знамо бољку за лечење. У Енглеској такви ,,мудријаши“ раде у гвожђари, продају жваке, куртоне у трафици и не види се њихово месијанство ни у Хајд парку. Извозимо њих, никако не ,,извозимо“ дивну паметну, здраву младост Србије. Наравно  ако српске политиканте Тависток жели за беле мишеве, мишеви већ јесу. Нека наставе експерименте. Ми о свом јаду да се забавимо... Тренутно ,,изборно“ хамлетовање-омлетовање из кухиње  вештих вештичјих лацманских мешетара и импровизације домаћих фртаљ паметара    треба искористити за стратешка решења. Посматрајмо ,,изборе“ као комедију рајетина-цара и на све начине се потрудимо да лично и колективне не будемо део трагедије коју нам спремају СНСмртоси уз помоћ уставне монархије без писаног устава, уклете краљевине без своје краљевске  *династије у којој би Хамлет остао без ,,Хамлета“...

*,,Сакс-Кобург и Гота“ је немачка династија. Победу у Првом светском рату би извојевала династија Немаца ратујући против Немаца и 1917.г. се име династије мења у Виндзор (пре те немачке династије је острвским острвљеницима владала немачка династија Хановер). Данац Хамлет би тамо 'ладно основао своју  ,,енглеску“ династију и...

Данко Б. Марин 2020.

Број прегледа:
hit counters free

Новости