2/12/2019 11:09
Online Counter

Лични преговарач Андрије Мандића и Демократског фронта са представницима Делегације Европске уније у Црној Гори, Милутин Ђукановић, обећао је да се та коалиција одриче идентитетских питања у замјену за улазак у Владу Црне Горе, сазнаје портал Српско уједињење од добро обавијештених дипломатских извора.

Нашем порталу је потврђено да је Ђукановић снизио скалу услова и да је остао само огољени захтјев да се добије техничка влада, а између редова, дипломате са ''високим степеном сигурности'' закључују да се нешто у Демократском фронту дешава и да није немогуће да, након предизборне техничке владе, а потом избора 2020. године, остану у коалицији са Демократском партијом социјалиста. Била би то ''широка коалиција'' на коју у оквиру Фронта благонаклоно не гледају у Покрету за промјене и Демократској народној партији. У Новој се, сазнајемо, догађа ''муљање''.

Тим поводом је Ђукановић, недавно, на сједници предсједништва Нове српске демократије, саопштио да ''не треба бринути због Покрета за промјене, јер та странка иначе не постоји''!

— Милутин Ђукановић је, током два последња разговора, нагласио да Нова српска демократија и Демократски фронт одустају од уставних измјена у дијелу идентитетских питања у замјену за техничку владу. Саговорници из делегације Европске уније у Црној Гори били су прилично затечени Ђукановићевим ставом да од њих очекује најдиректнији утицај на Демократску партију социјалиста да прихвате техничку владу, па је, у замјену, обећао да ће Демократски фронт настојати да ''заборави'' идентитетска питања — тврди извор портала Српско уједињење.

Наш саговорник открива да је на састанку у просторијама Делегације Европске уније у Црној Гори, Милутин Ђукановић био најмање попустљив на првом састанку, крајем септембра, тачије 24. септембра. Иако је био свјеж закључак предсједништва Демократског фронта да су услови за наставак преговора и рад у Одбору за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства — уставне промјене и равноправост Срба, Ђукановић је тада рекао да ће ДФ ''донијети коначну одлуку ако дође до сигнала да је могућа техничка Влада''.

— Мислим да сам Вам дословно пренио на који је начин у старту господин Ђукановић прецизирао полазиште Демократског фронта у разговорима. Касније је постао све попустљивији. Сада негира да Демократски фронт жели уставне промјене. Ми смо на потезу, видјећемо — каже саговорник портала Српско уједињење из дипломатских кругова.

Шта ће бити са ''србовањем'' Нове српске демократије, питање је сад!

Број прегледа:
hit counters free

Новости