6/7/2019 0:11
Online Counter

Размишљам да можда послушамо савет Едија Раме, па да сутра Министарство спољних послова Србије донесе одлуку о заједничкој спољној политици Београда и Бањалуке, као гесту који би потврдио да је и Србија за то да у региону треба престати са „истим старим срањима из прошлости“ и ићи напред, прокоментарисао је министар Ивица Дачић данашњу изјаву албанског премијера да Србија не треба да се осећа угрожено због споразума Тиране и Приштине о заједничкој спољној политици.

„Приштина не може самостално да води спољну политику, јер су Косово и Метохија саставни део Србије, па, према томе, Рама је требало са Београдом да постигне тај споразум и сигуран сам да се он због тога не би осећао уопште угрожено, већ да иде напред“, додао је шеф српске дипломатије у изјави за Тањуг.

Међутим, каже Дачић, не брине њега Рама, него то што међународна заједница не реагује на очигледне покушаје стварања такозване „велике Албаније“.

„Тај план и пројекат се више и не крије, нити је реч о некаквој тајној завери. Покушаји његове реализације дешавају се пред очима свих“, упозорио је Дачић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости