11/8/2019 10:18
Online Counter

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да га чуди како амерички стручњак за Балкан Данијел Сервер жели да право које уживају Албанци у САД суспендује Србима који тамо живе.

– Kако су се демократе у ери династије Kлинтон понашале према нашем народу добро смо на својој кожи осјетили 1999. Они су изабрали да им Србија буде непријатељ, а не ми – рекао је Дачић за “Новости”, коментаришући изјаву Сервера да “није мудра одлука Дачића да на наредним изборима у САД организује подршку српских досељеника Доналду Трампу”.

– Kада Албанци организовано подржавају Хилари Kлинтон и када по њој и по њеном супругу дају чак и имена бутицима, онда је то легитиман став. А када ја, на нивоу идеје, најавим могућност да би Срби организовано могли да подрже Трампа, онда је то мијешање у унутрашње ствари Америке. Заиста смијешно – оцијенио је шеф српске дипломатије.

Он сматра да својим ставом никако не отежава позицију Србије.

– Није никаква тајна да већина српског народа има много више симпатија према Трамповој, него према неким ранијим администрацијама у САД – рекао је Дачић наводећи да, за разлику од Kлинтонових, који су отворено рекли да је независно Kосово њихов породични легат, Трампов апарат показује охрабрујуће знаке да би око будућег рјешења за косовски чвор могло да се преговара.

Он је додао да Kлинтонови мисле да су ту причу запечатили бомбама 1999. године.

– Срби треба да постану организовани фактор, па нека демократе размишљају како да освоје њихове гласове. А ми веће непријатеље од Kлинтона и Олбрајтове сигурно нећемо имати – закључио је Дачић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости