15/8/2019 17:22
Online Counter

Да је Александар Вучић нешто променио у изборним условима, неко би и могао да каже - да видимо зашто сте то променили, али изборна регулатива је остала из времена ДС, констатовао је данас министар спољних послова и лидер СПС Ивица Дачић и додао да је заправо реч о томе да опозиција тражи алиби за изборни неуспех.

Дачић је указао да су парламентарни избори следеће године редовни, а да међународна заједница не поштује нити признаје политику бојкота избора.

"Да је Александар Вучић нешто променио у изборним улсовима, у смислу закона, неко би могао да каже - да видимо зашто сте то променили. Али, ако је изборна регулатива остала из времена ДС, не знам шта је оно што би сада требало променити, а што они нису променили кад су били на власти", рекао је Дачић.

Он се осврнуо и на захтев опозиције који се односи на учешће државних функционера у кампањи.

"Да ли се сећамо да Борис Тадић није излазио из штала, као председник Србије, у дневницима РТС. Ја сам могао да дођем само у временску прогнозу. Толико је било вести о државним функционерима, да су вести биле препуне. И сада они говоре о томе да Вучић не треба да учествује. То је толико непринципијелно", рекао је Дачић.

Он је истакао да је реч о томе шта је процена опозиције - да ли хоће да траже алиби, унапред за изборни неуспех.

"Вучић је рекао праву ствар, да ће дати све што траже. Једино што не може да им да је да дођу на власт без избора. А, то је највећи проблем - како да освоје довољан број гласова", рекао је Дачић.

Kада је реч о медијима, што ће бити тема наредне рунде разговора власти и опозиције, Дачић је рекао да се ту треба држати правила која постоје.

"Да сам ја на месту људи који се тиме баве, требало би видети све правилнике, како је то било у време избора 2012. године, последњих организованих у време ДС. Узмите све то и - против чега се онда буне. То је суштина", рекао је Дачић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости