29/7/2022 12:17
Online Counter

У времену тешке економске ситуације и надолазеће кризне јесени, црногорски парламентарци, од којих многи деценијама живе на грбачи народа, расправљали су о Резолуцији о осуди агресије Руске Федерације на Украјину. Народ је о многима међу њима дао суд 30. августа 2020. године, али су они и даље упорни, између осталог у кршењу Повеље Уједињених нација и међународног јавног права.

Ова Резолуција је усмјерена не само против одлука Савјета безбједности УН, него и против свих интереса Његошевог народа у Црној Гори. Посебно забрињава благ и резервисан став посланика који би требали бити представници српског народа и Црногораца који говоре српским језиком. Вјерујемо да ће они, без било каквог отпора, на јесен прихватити и промовисати нашу инцијативу, Резолуцију о укидању санкција РФ. Сугеришемо да имају у виду економску стабилност, прилив новца и социјални интерес свих грађана Црне Горе.

Зато СВЕТОСАВСКА очекује да се сваком посланику, сваком посланичком клубу и изборној листи пружи могућност за недвосмислено изјашњење о томе да ли треба укинути санкције Русији, или не. Ако се прије пар дана расправљало о Резолуцији о осуди агресије Руске Федерације на Украјину, онда пред лицем грађана Црне Горе мора да се дебатује и о понуди за укидање санкција Русији. Ако ни због чега другог, а оно због тога што је већина грађана Црне Горе, више од 60 одсто према свим анкетама, емотивно и разумно на страни Русије. СВЕТОСАВСКА је заинтересована да се провјери колико се таква слика реалности преклапа са посланичком структуром у Скупштини Црне Горе.

Милорад Рашовић, члан руководства СВЕТОСАВСКЕ

Подгорица, 29. јул 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости