26/2/2020 11:06
Online Counter

Писац и добитник највећих црногорских државних награда, Милорад Поповић, казао је да су литије које последњих пар мјесеци организује Митрополија црногорско-приморска хибрид Исламске револуције и Kју-клукс-клана, покрета који је у Сједињеним Државама кроз историју користио тероризам против група и појединаца.

Појашњавајући актуелну ситуацију у Црној Гори и појединости Закона о слободи вјероисповијести, Поповић је у емисији “Један на један” на Хрватској радио телевизији казао да манастир Острог данас личи на бувљак, те да је комерцијализован у најпримитивнијем смислу.

Поповић је казао и да СПЦ у Црној Гори литијама покушава показати своју моћ, јер ''Црну Гору виде као привремену државу која нема снаге да опстане''.

Он је оцијенио и да би у Црну Гору, да није НАТО чланица, већ ушли “неки пси рата, неки четници” из БиХ или Србије, те да би се можда већ створиле “неке аутономне области, као што смо гледали деведесетих година”.

Поповић је митрополита црногорско-приморског Амфилохија назвао “беспризорним човјеком”  који је стицајем чудних околности постао свештеник.

Поповић је раније казао како мисли да је вријеме да држава директније реагује на литије, оцијенивши да су ти скупови у организацији Српске цркве само припрема за насиље.

Број прегледа:
hit counters free

Новости