26/12/2019 20:01
Online Counter

Данас је неочекивано Душко Марковић, председник Владе Црне Горе, прихватио да се састане са митрополитом црногорско-приморским Српске православне цркве Амфилохијем Радовићем, и то у јеку скупштинске расправе о спорном предлогу Закона о слободи вероисповести. Међутим, поменути састанак Марковића и Радовића, протекао је веома лоше, јер Марковић практично није имао никаквог разумевања за митрополитову аргументацију, нити је током сусрета пажљиво пратио навођење митрополитових аргумената

Епилог састанка Марковића и Радовића, остаје исти, црногорска власт наставља да врши репресију према Српској православној цркви у Црној Гори.

Kао главно питање остаје да ли је Марковић током састанка са Радовићем поступао зато што заиста дели политичка уверења која би требало да доведу до некаквог законског уређења питања вероисповести, или пак због страха изазваног шамаром који је данас добио од Зорана Лазовића, помоћника директора Управе полиције Црне Горе, пише београдски Информер.

Подсећамо, Лазовић, који је познат као особа за специјалне задатке црногорског председника Мила Ђукановића и веза ка криминалном клану "Гранд" физички је насрнуо на Марковића лупивши му шамар због састанка са митрополитом црногорско-приморским.

Шамар Марковићу представљао је уједно и упозорење за колебљиве посланике ДПС-а, јер је Лазовић, како се за сада спекулише Марковићу претећи поручио "да је ђубре издајничко због тога што је прихватио да се састане са Амфилохијем", наводе извори Информера.

Иначе, непознато је како се Лазовић нашао у просторијама Скупштине Црне Горе, узимајући у обзир чињеницу да се данас спроводи расправа о предлогу Закона који је практично поделио Црну Гору и распирио нове међунационалне нетрпељивости.

Број прегледа:
hit counters free

Новости