15/1/2020 20:07
Online Counter

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је за Новости да о томе како ће изгледати БиХ и шта се дешава са Дејтонским споразумом могу одлучивати само народи у БиХ и то консензусом.

- У сваком случају, Република Српска је чињеница и постојаће, са или без Дејтона - поручила је предсједница Републике Српске.

Хрватски недјељник Национал објавио је данас информацију да је дан након што је изабран за предсједника Хрватске, Зоран Милановић телефоном имао дужи разговор са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, а загребачки недјељник Национал пише да се тај разговор односио на ревизију Дејтонског мировног споразума, потписаног прије 25 година и његов утицај на актуелне догађаје у БиХ.

На у информацију реаковао је данaс и предсједник Србије Александар Вучић који је поручио да Дејтонски споразум не може да се мијења мимо договора сва три конститутивна народа у БиХ, као и да Србија неће дати пристанак на промјену "Дејтона", али да сви могу да разговарају, јер је сваки разговор увијек добар.

- Свако има право да разговара о различитим темама, сваки разговор је лековит и добар и немам ништа против да разговарају. Позиција Србије је да нема нових решења без договора три конститутивна народа, а то значи да и Срби морају да буду питани и да прихвате то. Без Срба неће бити промене Дејтона - истакао је Вучић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости