16/9/2019 12:53
Online Counter

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да се усвајањем Програмске декларације СДА додатно урушава повјерење у БиХ и да је Српска навикла да међународни представници не реагују на овакво понашање СДА и бошњачког корпуса.

"Навикли смо на овакво понашање странаца у БиХ. Када је СНСД доносио бенигне резолуције и декларације које су имале упозоравајући карактер сви су реаговали", рекла је новинарима Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она је истакла да је иста ситуација и на самопроглашеном Косову гдје међународни фактор не реагује када се уводе таксе и ради против Срба.

"То је матрица коју видимо и у БиХ, што је лицемјерно. Ако се неко бави овим просторима и дао је себи за право да буде инволвиран у све процесе, што је погрешно, онда би требало да има балансиран приступ. Међутим, у БиХ то никада није било и многе ствари бошњачка политичка сцена договорила је са одређеним странцима, што је контрапродуктивно и све нас вуче назад", рекла је Цвијановићева.

Она каже да је довољно напоменути да нису спроведени изборни резултати и испоштована воља грађана.

Према њеном мишљењу, тешко је градити партнерство са људима који игноришу реалност и потребу других народа.

Број прегледа:
hit counters free

Новости