19/6/2020 9:40
Online Counter

Многи су мислили да је учешће официра Војске Црне Горе на прослави годишњице злочиначке ''Олује'' симболичан тренд подршке Хрватској од стране владајуће политичке елите у Црној Гори. Међутим, ова појава узела је маха, тако да је, изгледа, умјесто некадашњег руског и српског патроната над једнокрвном и једновјерном Црном Гором, Мило Ђукановић одлучио да до краја заигра на карту НАТО окупатора и кроатизације државе на чијем је, формално, челу.

Вуку Љешковићу, сину Радосава Љешковића, бившег команданта Специјалне антитерористичке јединице Управе полиције Црне Горе, питомцу Академије хрватске војске, како показују приложене фотографије, униформа са ''коцкастим'' хрватским знамењима стоји као саливена.

Љешковић са грбом Хрватске војске на официрској капи

Уосталом, свако ко је имао прилике да у Хрватском војном училишту ''Др Фрањо Туђман'', пажљиво ''усавршава'' НАТО вјештине и постане хрватски официр, зна одлично са којим се поносом слави окупација сваког квадратног метра некадашње Републике Српске Крајине, поготово у дијелу који гравитира Книну и цијелом далматинском залеђу. Зато и не чуди како Вук Љешковић позира на локацијама које су некада биле српски етнички чисте и вијековима бедем православне цивилизације. Рецимо на Динари, као што видите на ''насловној'' фотографији овога текста.

Љешковић на Динари у којој су до ''Олује'' већину становништва чинили Срби

Портал Српско уједињење, у два наврата, протеклих дана, тражио је коментар од представника Министарства одбране Црне Горе, преко доступних службених e-mail адреса. Међутим, одговора, сада већ пословично и по навици, није било. Новинара нашег портала занимало је колико је морално или фер према мучки ликвидираним Никшићанима у Лори када, рођени Никшићанин, син бившег команданта Специјалне антитерористичке јединице Управе полиције Црне Горе и сада хрватски и НАТО официр, поносно позира на локацији која је била полигон за мучење и убијање Срба током ратова деведесетих година прошлог вијека. Посебно његових суграђана Никшићана који су тада, часно обављајући војничке задатке, бранили тадашњу Југославију!

Министарство одбране Црне Горе смо контактирали јер га је управо оно, са Генералштабом Војске Црне Горе, ''прослиједило'' на НАТО усавршавање у Хрватску!

Љешковић у Сињу

Радосав Љешковић, отац НАТО официра Вука Љешковића, у жижу јавности доспио је 2015. године када је, као командант САЈ–а, негирао да располаже информацијом која су два специјалца била са њим у полицијском ''хамеру'' у ноћи када је претучен Миодраг Мијо Мартиновић, а камере ''паметних'' телефона то уредно забиљежиле.

Без обзира на све, он је до 2018. године, када је, заједно са Мирком Бановићем, ''распоређен на друге послове и задатке у оквиру Управе полиције'', важио за првог човјека јединице која је од 1998. године, у безброј наврата, користећи насиље као метод рада, ангажована са циљем одбране режима Мила Ђукановића.

Број прегледа:
hit counters free

Новости