29/6/2020 0:23
Online Counter

Пише: Срђан Шкоро

Одбрана сопственог достојанства и непристајање да будеш део изборне напредњачке преваре одвео је народ Србије у бојкот. Сам бојкот је донео преко потребно чистилиште. Они који су на време указивали да после бојкота више ништа неће бити као пре били су скроз у праву. Тренутна српска политичка сцена је најбољи доказ успеха бојкота. Да ли то неко уважава или не, мање је важно. Циљ је постигнут.

Србија има практично једнопартијски парламент, јединствен у свету по томе што ће власт контролисати саму себе. Знамо и како. Притом утврђено је да ово не само што су били лажни избори, већ се на њима немилице крало, а нерегуларности су биле толике, да је Србија постала једина држава на свету где се ни после недељу дана још не зна колика је била излазност. Што ће свакако ући у анале постизборних процеса. Дакле, бојкот је у потпуности оголио Вучићеву власт и показао да у Србији нема демократије.

Оно што је посебно драгоцено кад се буде мерио успех бојкота то је чистилиште које је направљено у опозицији и онима који су себе тако називали. Вучић је практично учинио све да се ефекти бојкота не виде. Смањио је цензус на 3 одсто, потом је оверу потписа за учешће на изборима пребацио са нотара на општине. Kад ни то није помогло, делио је преко својих филијала потписе свакоме ко се одлучио да изађе на његове лажне изборе. По сопственом признању пуштао их је кад год је затребало и на телевизије са националном фреквенцијом...

Али ништа није помогло. Сви су и на овако намештеним изборима остали испод црте. Посебно су лоше прошли они који су потписали Споразум са народом и обавезали се на бојкот. Њихово вероломство народ је препознао и осудио на најбољи могући начин, тако да ни разне Вучићеве преваре са накнадним убацивањем листића нису могле да им помогну да пређу цензус. Они су добили толико мизеран број гласова да им више нико и ништа не може помоћи. Једном речју, трајни дебакл за све оне који су хтели да помогну Вучићу како би остварио привид демократије у Србији. Ако томе додамо да су коначно у политичку пензију послати и сви они за које је народ и у претходним изборним циклусима, а посебно током протеста, јасно показао да их неће ни под разно, успех бојкота је више него очигледан.

Захваљујући пре свега народу који је смогао довољно снаге да бојкотује изборе и одупре се свим притисцима Вучићевог режима, јавност Србије је сазнала и за преваре и лажи око короне. Више нема никакве сумње да је број умрлих и заражених од ове опасне болести намерно смањиван како би се одржали лажни избори на којима би Вучић и екипа могли да краду и наставе са својим криминалним активностима. За свесно угрожавање здравља људи једном ће неко морати да одговара. Због великог броја осумњичених, Србија ће можда морати да оснује посебан суд који ће се бавити искључиво преварама на изборима и са короном.

Они који квалификују Вучићев режим као мафијашки непотребно греше, дајући им на важности. За припадност било којој мафији потребна су, ипак, нека својства, особености и способности које ни Вучић, ни људи око њега окупљени, не поседују. Замислите како би се истински мафијаши смејали ликовима попут Вулина, Мартиновића, Ђурића, Ристичевића, Бечића, Гашића, Брнабић, Лончара, да су којим случајем део њихове организације. Па њима не би поверили ни одлазак по бурек, а камоли нешто комплексније.

Суштина је да су Вучић и његова екипа на власти обична банда која котролише и свакодневно пустоши територију која се зове Србија. Kао и сви бандити, уверени су да имају све време овог света за бесомучну пљачку и застрашивање народа. Међу бандитима који тренутно контролишу простор Србије нема неке посебне организације. Оно што их везује је постојање плена и начин како да га у што већим количинама приграбе за себе. Али, оно што губе из вида то је да сваки бандит долија кад тад. Јер бандитизам нема никакво утемељење и нестаје онда кад су скроз сигурни и кад се најмање надају. Тако ће бити и са овом влашћу.

Е сад, на који начин убрзати крај овој бандитској власти, шта конкретно предузети, питања су која се најчешће постављају у јавности. За опозицију и истакнуте појединце који су бојкотовали Вучићеве изборе предлог постоји и он је јасно дефинисан у тачки 2 Споразума са народом. Тамо више него јасно пише: „Покушај формирања власти на основу лажних резултата сматраћемо актом рушења уставног поретка. Такву власт сматраћемо нелегитимном и против ње ћемо се борити свим врстама отпора и грађанске непослушности“...

Дакле, све је дефинисано. Потребан је још договор са представницима међународне заједнице који су неопростиво затварали очи пред бестијалним лудилом које су годинама спроводили Вучић и екипа. Заједничким притиском споља и изнутра, банда нема никакве шансе без обзира на опљачкане ресурсе које контролише.

Бојкот је отворио пут и створио предуслове. На народу и опозиционим политичким странкама је да само доврше започето. Сваки циљ је ближи уколико му се зна сврха.

Број прегледа:
hit counters free

Новости