10/1/2020 18:00
Online Counter

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је са митрополитом Амфилохијем био у добрим односима све док га 2001. године није проклео због изручења Слободана Милошевића Хагу, а да је за њега Амфилохије престао да постоји онога тренутка када је на сахрани убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића одржао говор.

- Био је постигнут договор да се не држи никакав говор. Не зато што смо се ми плашили шта ће он рећи, него зато што смо сматрали да је то неумесно - рекао је Јовановић.

Подсетимо, владика Амфилохије је цитирао део Јеванђеља "ко се мача лати, од мача ће и погинути".

- Онда је он сам узео микрофон и одржао тај говор. Нисам му ништа рекао, само сам га тог тренутка, не могу да будем толико вулгаран да кажем прецртао. Тог тренутка је он за мене престао да постоји - казао је Јовановић.

Јовановић је додао да не воли да ратује против цркве, али је казао да "то што они раде одавно више нема везе са православљем и хришћанством".

- Није да Вучић манипулише црквом. Црква манипулише са Ђукановићем и Вучићем. Они су хтели Вучића да приведу на своју страну, не због Црне Горе - рекао је Јовановић.

Он је додао да је покушај догађаја у Црној Гори заправо "подизање температуре у Београду".

- Ако некога желе да сруше то је Вучић, а не Ђукановић. Не могу Ђукановићу ништа, а Вучићу је ово порука шта ће да се деси ако крене да решава Kосово - оценио је Јовановић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости