27/7/2019 9:41
Online Counter

Министар спољних послова Ивица Дачић гостујући у јутарњем програму рекао да је Централноафричка Република 14. земља која је или повукла или суспендовала или прецизирала свој став да не признаје независност Kосова.

"Чекао сам да стигне званична нота, која је синоћ стигла и зато сам сада решио да о томе обавестим јавност", рекао је Дачић.

Министар је рекао да се ова земља налази на списку земаља које такозвано Kосово води да су они признали њих као независне.

"Ја сам прошле године био у Централноафричкој Републици и разговарао са председником који је изразио чуђење због тога", додао је Дачић.

Српски шеф дипломатије каже да је у тој ноти написано да су после Дачићеве посете и захтева да повуку признање независности Kосова, они спровели истрагу и дошли до информација да не постоји никакво писмо у којем Централноафричка Република заступа било какав став о Kосову.

"Председница је навела да се они залажу за дијалог и подржавају основне вредности суверенитета и владавине права за све државе уопште, а за Републику Србију посебно", нагласио Дачић.

Он додаје да је сада број земаља које су повукле, суспендовале одлуку о признању незавнисности Kосова пао испод сто. Ово је 14. земља која је повукла свој став о признавању Kосова, односно прецизирала га, рекао је Дачић.

То су до сада учинили и Република Палау, Мадагаскар, Соломонска острва, Лесото, Суринам, Гранада, Унија Kомора, Бурунди, Kомонвелт Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја.

Број прегледа:
hit counters free

Новости

No items found.