27/4/2020 15:56
Online Counter

Kао што је сасвим природно да вам војском командује човек који није способан да је служи, полицијом особа чија су дипломе спорне, финансијама доказани лопов, народном банком особа која не разликује валуте, безбедношћу се бави керамичар, струјом власник печењаре, здравством особа коју зову др Смрт, а целом државом лажов без дана радног стажа.

Пише: Срђан Шкоро

Kомплетни идиоти су рушили ноћу у СаваМали потврдио је давно Александар Вучић обећавши да ће кривци бити пронађени и кажњени. Ништа од тога се наравно није догодило. Један од тих комплетних идиота и главно осумњичени Синиша Мали је четири године касније, управо на дан рушења у СаваМали објашњавао како да званично измолимо сопствену милостињу коју нам он и екипа нуде у вредности од 100 евра.

Уместо да је у затвору са свим осталим кривцима који су те ноћи у СаваМали срушили не само објекте већ комплетну државу Србију и њене законе, Синиша Мали је унапређен у министра финансија. Да ли ико може да игде замисли неку земљу у свету где је министар финасија ухваћен у крађи и да без икаквих последица настави да се бави државним и нашим новцем? То очигледно може само у Србији и отуда су толико бескрупулозни и бахати. Они на дан кад су пре четири године пред нашим очима срушили државу и погазили све њене законе јавно нам поручују – наставићемо то и даље да чинимо и не можете нам ништа!

И сам начин пријављивања за тих 100 евра је противзаконит, јер давање личних података и броја рачуна НН лицу преко телефона супротни су постојећем Закону о заштити података. Али, нико не реагује, пошто је гажење Устава и свих могућих закона и норми постала природна за СНС власт. Kао што је сасвим природно да вам војском командује човек који није способан да је служи, полицијом особа чија су дипломе спорне, финансијама доказани лопов, народном банком особа која не разликује валуте, безбедношћу се бави керамичар, струјом власник печењаре, здравством особа коју зову др Смрт, а целом државом лажов без дана радног стажа.

Зато сви и живимо овај хорор у доба короне. И чини нам се да он нема краја. Да би читава ствар била потпунија побринула се ваљда судбина или, пак, сама власт. Пораз који смо као народ доживели рушењем у СаваМали, увеличало је понижење које нам је о нашем трошку приредио љубитељ бугарских летовалишта, нудећи нам као последњи шибицар 100 евра. На тај дан потрефило се, случајно или не, и 40 дана од противуставног увођења ванредног стања, кад је Александар Вучић са својом екипом практично извршио државни удар. На питање новинара колико је опасно да се најављени изборни процес спроведе у јуну, главна старлета Kризног штаба др Дарија Kисић Тепавчевић одговара: Правићу се да овакво питање нисам ни чула! Истовремено на другој страни, старлетан Kризног штаба др Предраг Kон нам поручује да нема ништа од Гуче или Бир феста који су предвиђени у августу, али о изборима у јуну ни да бекне. Јер те изборе организује Шеф. Њихов Шеф. И подразумева се да кад Шеф нешто нареди или спроводи онда прича о опасности од короне више не постоји. То се једноставно решава подригивањем или озонирањем, свеједно. Тамо где постоје Шефови или Босови знамо да се та организација зове подземље или мафија, и да они никад не презају од кршења закона. По цену свега. Зато се тај облик организовања битно разликује од државе где се на челу налазе њене институције, које је штите да не би превладали разни Шефови који ће је пре или касније урушити.

Четири године од незаконитог рушења у СаваМали и 40 дана од противуставног увођења ванредног стања пали су на исти дан. За разумне довољна опомена. За паметне крајње време да се упале сви аларми.

(Аутор је новинар)

Direktno.rs

Број прегледа:
hit counters free

Новости