20/1/2021 9:30
Online Counter

Предсједник општине Будва Марко Бато Царевић затражио је од предсједника Скупштине општине СО Будва Kрста Радовића да по хитном поступку сазове сједницу СО.

Он сматра да је Радовић седму сједницу СО, која је требало да буде одржана 28. децембра, одложио непрописно, позивајући се на члан Пословника који се односи на учешће НВО, што нема никакве везе са одржавањем сједнице.

“Супротно члану 61. Пословника о раду Скупштине Општине Будва којим је дефинисано да је на почетку сједнице потребно утврдити да ли су испуњени услови за рад, па након утврђеног чињеничног стања одложити сједницу уколико су се стекли услови за то, Ви сте одлучили да одложите 7. сједницу СО Будва не чекајући почетак исте, чиме сте направили процесни пропуст у смислу цитиране одредбе”, навео је Царевић у захтјеву Радовићу.

Он сматра да је Радовић непрописно навео члан 125 Пословника о раду СО, којим је дефинисано учешће НВО сектора у раду сједнице Скупштине. По том тумачењу, тај члан нема никакве везе са неодржавањем сједнице.

“С обзиром на то да на Kолегијуму нисте изнијели проблематику у вези са недостављањем материјала за Програм рада Скупштине, сматрам да се нису стекли услови да из овог разлога дође до одлагања сједнице, посебно не јер ме претходно нисте обвијестили о проблематици по овом питању”, казао је Царевић.

Радовић је на овај начин, сматра Царевић, онемогућио изгласавање низа важних одлука, а између осталог и Одлуке о буџету, као и Програма инвестиционих активности и уређења простора.

Напомињући важност Одлуке о буџету, која је неопходна за несметано функционисање органа и служби локалне самоуправе, а која није изгласана и већ се приступило привременом финансирању, Царевић је позвао Радовића да сазове хитну сједницу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости