10/9/2022 19:18
Online Counter

Будући одборници СВЕТОСАВСКЕ у Скупштини града Подгорице тражиће да се врати Булевар Немањина обала, који је, под тим именом, политичким насиљем актуелне локалне власти укинут у фебруару 2004. године, рекао је, вечерас, у разговору са грађанима, током прикупљања потписа за листу подршке страначким кандидатима, носилац СВЕТОСАВСКЕ на предстојећим изборима мр Мирко Рмандић.

Он је нагласио да се такозване нове демократске власти, током протекле двије године, нијесу обрачунале са оним што је наслеђе Демократске партије социјалиста, него се утврђују тековине које су остале иза ДПС–а, након три деценије управљања Црном Гором.

''Нажалост, и унутрашња и спољна политика остале су исте. Ништа се није промијенило, па се поставља питање да ли су се промјене стварно и десиле'', каже Рмандић.

Поводом повратка имена Булавар Немањина обала, он је рекао да се СВЕТОСАВСКА залаже да још један велики православни, српски и црногорски светац, Свети Петар Цетињски такође има свој булевар у Подгорици, али да је бесмисао отети Немањину обалу ономе коме је увијек и припадала, и ко је таквом и крстио.

''На исти начин на који би било бесмислено промијенити име храмовима, институцијама и улицама који носе име Светога Петра Цетињскога, јер ће се именом овога светога човјека звати док је свијета и вијека'', закључио је Рмандић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости