27/7/2019 20:48
Online Counter

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да Европска унија остаје наш стратешки приоритет и циљ, наглашавајући да је то недвосмислено политика Владе и да никада није долазила у питање.

Брнабић је у писаној изјави за јавност истакла да је Ненад Поповић у данашној изјави изнео став директно супротан ставу Владе чији је члан.

Она је подсетила на то да он као министар без портфеља није надлежан ни за Бриселски споразум и оцене Бриселског споразума, ни за европске интеграције у Влади Србије.

Овакве изјаве може да даје као председник своје странке, а никако у име Владе. Сваки министар у Влади је дужан да спроводи заједнички договорену политику, а они који то нису у стању су слободни да је напусте, поручила је премијерка.

Брнабић је подсетила на то да је прва реченица у њеном експозеу, односно програму Владе који је Скупштина усвојила када је гласала за ову владу, а у вези наше спољне политике, да ЕУ остаје наш стратешки приоритет и циљ.

Ово је недвосмислено политика Владе и никада није долазила у питање. Србија је стабилно на европском путу, поновила је премијерка.

Број прегледа:
hit counters free

Новости