7/12/2019 16:47
Online Counter

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић учествује у Вашингтону на Форуму Међународне демократске уније (ИДУ), свјетске асоцијације странака десног центра. Учешће на Форуму узело је преко 70 делегација из цијелог свијета, укључујући америчке републиканце предсједника Трампа, Конзервативну странку Велике Британије премијера Џонсона, њемачке демохришћане Ангеле Меркел и друге.

Током Форума, Бореновић се сусрео са утицајним америчким сенаторима Патриком Тумијем из Пенсилваније, Тодом Јангом из Индијане и Џоном Баросом из Вајоминга, с којима је разговарао о економским, безбједносним и другим изазовима с којима се суочавамо, са акцентом на изражену корупцију, мигрантску кризу и интеграцијске процесе.

“Кроз чланство у Међународној демократској унији остварујемо и одржавамо контакте које у будућности бити важни за бољу позицију наше земље и народа у свијету. Сенатори су изузетно заинтересовани за ситуацију у БиХ, степен развијености владавине права, економски напредак, али посебно за мигрантску кризу која погађа не само БиХ, него и регион и Европу”, рекао је Бореновић.

Он представља Партију демократског прогреса на Извршном одбору Међународне демократске уније, тијелу који усваја одлуке и политике које спроводе странке чланице, чиме се у одређеној мјери креирају и политички токови у свијету:

“Редовно учешче на Форуму ИДУ потврда је статуса који ПДП ужива у овој организацији и могућност остваривања још јаче и успјешније сарадње са најзначајнијим свјетским странкама”, истакао је Бореновић.

Подсјећамо, ова најутицајнија свјетска асоцијација политичких странака је у априлу ове године, на иницијативу ПДП-а, усвојила Декларацију о БиХ, која говори о потреби измјене Изборног закона, ефикасног рада правосуђа и непристрасног рада јавних медија.

Информативна служба ПДП-а

Број прегледа:
hit counters free

Новости