21/10/2019 11:13
Online Counter

Бизнисмен са потјернице, предсједник Атлас групе Душко Kнежевић, тврди да је интензивно комуницирао и састајао се са предсједником Скупштине Иваном Брајовићем у августу и септембру прошле године, када је истицало орочење депозита од три милиона еура предузећа Аеродроми у Атлас банци.

Kнежевић је “Вијестима” казао да посједује преписку са Брајовићем, из које се наводно види да су договорили сусрет у ресторану Елит у Подгорици, 21. августа 2018. у 14 сати, и да га је снимао током састанка.

“Са овог састанка посједујем аудио снимак преговора и финансијских услова донације за његову партију”, тврди Kнежевић.

Он је поновио да је, између осталих, и Брајовићу директно давао новац.

Предсједник Скупштине јуче није одговорио “Вијестима” да ли је лани интензивно комуницирао са Kнежевићем уочи истицања орочења депозита Аеродрома у Атлас банци, који је био разлог њихових наводних сусрета, да ли су постојали преговори о финансијским условима за донације Социјалдемократама (СД) и да ли му је давао новац.

Kнежевић је јуче саопштио да је са Брајовићем договарао да Аеродроми новац депонују у Атлас банци и да је са њим прошле године договорио да се уговор о депозиту продужи.

“Тада смо о томе разговарали јер је банци стигао захтјев директора Аеродрома Данила Орландића да им се врати депозит, што је било супротно договору са Брајовићем, партијским шефом Орландића”, наводи Kнежевић.

Он тврди да има доказе за све тврдње о улози Брајовића у том послу, због којег је подигнута оптужница против руководиоца у Атлас банци.

“Неколико пута смо разговарали телефоном и састајали се у ресторану Елит у Подгорици, као и у згради парламента, о чему постоји званична евиденција. Из тих разговора биће јасно о чему се ради у овом случају, шта је била Брајовићева улога, какав је био његов однос са Орландићем итд... Специјално тужилаштво је то добро знало, али су помислили да ће моћи кривицу да свале на људе из Атлас банке. То нећу да дозволим”, саопштио је Kнежевић.

Он наводи да је нови састанак са Брајовићем имао 1. септембра прошле године у Даниловграду, те да су послије три дана разговарали телефоном.

Наводно, Kнежевић је Брајовића 2. октобра прошле године обавијестио поруком да Орландић и даље инсистира на повлачењу новца, односно да предсједник Скупштине “није испунио оно што је обећао”.

“Тих дана, када су већ почеле да се ствари компликују, смо се састајали и на паркингу парламента, што могу да потврде његови тјелохранитељи”, казао је одбјегли бизнисмен.

Kнежевић је раније рекао да је Брајовић један од челника власти којима је директно давао новац, да би компаније из Атлас групе могле несметано да послују, као и да му је омогућио да Атлас банци врати дуг од преко 100.000 еура тако што је продао плац у Бјелопавлићима по 10 пута већој цијени од тржишне.

“Ја сам му у ствари опростио дуг јер сам му на тај начин суштински дао паре да покрије дуг”, тврди Kнежевић и најављује да ће у “погодном тренутку објавити све доказе о Брајовићу”.

Брајовић је раније казао да од 2013. нема дуговања према Атлас банци и да је дуг на картици измирио продајом дијела наслијеђене земље, о чему наводно постоји сва документација код надлежних органа.

“Земљу сам продао заинтересованом правном лицу о чему је сачињен нотарски акт. И о томе посједујем уредну документацију”, рекао је Брајовић.

Он раније није желио да коментарише наводе о депозитима Аеродрома, већ је новинаре упутио на то привредно друштво.

''Одбијам да будем увучен у наводне спектакуларне финансијске малверзације, као и да браним и тумачим уредно измиривање својих обавеза.”

Брајовић је прошле седмице, одговарајући на питање какве материјалне доказе може понудити као потврду да није узимао новац од Kнежевића, казао да је о свему томе још давно одговорио и “саопштио све што је мислио да саопшти поводом тога”.

Број прегледа:
hit counters free

Новости