7/12/2019 23:15
Online Counter

Бошњачка странка поздравља одлуку Владе Црне Горе која је на посљедњој сједници усвојила Приједлог закона о слободи вјероисповијести.

Бошњачка странка ће у даљој процедури гласати за усвајање овог закона, а истичемо веома важним да је Влада Црне Горе прихватила све сугестије и препоруке Венецијанске комисије када је овај документ у питању.

Сматрамо да је ријеч о модерном законском рјешењу, које уважава вјерску и етничку разноликост Црне Горе и штити права припадника свих вјерских заједница.

„Пратећи највише међународне стандарде у овој области, добили смо веома модеран и либералан текст закона, у коме држава штити имовину и културно благо државе Црне Горе. Грађански концепт наше државе могуће је јачати само кроз поштовање њене друштвене слојевитости, вјерског суживота и поштовања свих културних идентитета који чине њено друштвено биће. Зато је и потребно доношење законских рјешења која ће направити реалан оквир за несметано функционисање свих вјерских заједница и дефинисање њихових једнаких права, као и обавеза, на темељу Устава и уз поштовање међународних стандарда", саопштили су из БС.

Из ове странке поручују још да је веома важно да се Приједлогом закона о слободи вјероисповјести гарантује правна сигурност свакој вјерској заједници.

Број прегледа:
hit counters free

Новости