24/1/2020 10:12
Online Counter

Највећа тајна регионалне политичке сцене јесте позадина односа између председника Србије Александра Вучића и председника Црне Горе Мила Ђукановића. Наиме, Александар Вучић за осам година власти никада није посетио Црну Гору ни тамошњу српску заједницу која чини трећину грађана ове државе нити упутио било какву критику Милу Ђукановићу након свега што је његов режим урадио против српског народа и СПЦ у Црној Гори. Право питање је зашто Вучић не сме да изговори нити једну једину реч против Мила Ђукановића?

Постоји више разлога: Мило Ђукановић је увео Александра Вучића, некадашњег опозиционара, у свет западних обавештајних агентура и регионалног криминалног подземља, захваљујући којима је Вучић добио финансијску и политичку подршку за долазак на власт у Србији. Њих двојица су и пословни ортаци и „Београд на води“ је њихов заједнички пројекат пре кога перу паре стечене незаконитим путем за време њихове владавине у Србији и Црној Гори.

Постоји неколико људи који их директно повезују: од Станка Суботића Цанета, коме су укинуте све оптужнице у Србији након Вучићевог доласка на власт до Владимира Бебе Поповића, који ради црни PR за обојицу председника. Међутим, кључна личност је контроверзни Мухамед Дахлан кога видимо у присном загрљају са поменутим двојцем на једном приватном дружењу. Иначе, Дахлан је добио држављанства и специјални статус и у Србији и у Црној Гори и представља се као инвеститор „Београда на води“, док је заправо читав овај антиуставни и антиурбанистички пројекат заправо заједнички пословни ортаклук Вучића и Ђукановића преко кога перу паре опљачкане од народа у Србији и Црној Гори.

Тек када је Вучић прво подржао доношење скандалозног закона о слободи вероисповести у Црној Гори многи у Србији су схватили да он заправо све време директно подржава црногорски режим, што се видело и на изборима 2016. године у Црној Гори када је подржао верзију о измишљеном државном удару на дан избора и тако директно спасао Мила Ђукановића од пада са власти. Ово сазнање може бити веома болно и отрежњујуће за бираче СНС који не воле Мила Ђукановића и пружају пуну подршку Србима и СПЦ у Црној Гори. Зато је потребно сакрити сва ова сазнања од бирача СНС и зато је Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС у Народној скупштини Републике Србије, морао да физички нападне народне посланике Двери и направи тежак инцидент у скупштинској сали да би спречио да се ова истина чује.  

Али, више није могуће зауставити истину о томе да су Мило и Вучић пословни и политички ортаци и да заједно раде на штету интереса српског народа и СПЦ у Црној Гори, јер су им заједничке криминалне активности и највећа перионица пара на Балкану - Београд на води, важнији од свега.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Број прегледа:
hit counters free

Новости