2/12/2019 17:46
Online Counter

Сви који су потцењивали Небојшу Стефановића и називали га по некадашњем радикалском надимку "Слина" – озбиљно су погрешили. Он јесте прешао пут од "Небојше из Београда", првог српског бота, преко Вучићевог потрчка и девојке за све до страначког војника вишег нивоа, али се у међувремену озбиљно осамосталио и ојачао, толико да ни Александар ни Андреј Вучић сада не могу лако да га елиминишу.

Небојша Стефановић у овом тренутку представља државу у држави због свог положаја у МУП-у, Влади, Савету за националну безбедност и Бироу за координацију свих служби безбедности, али је посебно битан и јак јер је задржао и позицију председника Градског одбора Српске напредне странке у Београду, што представља велики трн у оку Андреја Вучића и његовог клана. Користећи све своје моћне функције Небојша Стефановић тргује утицајем. У ову своју екипу је увукао, пре свега, оца и брата – Бранка Стефановића, трговца оружјем, и Немању Стефановића, некадашњег сувласника дневног листа "Правда" заједно са Југославом Петковићем, садашњим директором СДПР-а, који су упропастили и угасили, са милионским губицима који су остали.

"Стефановићев клан" у Београду уопште није наиван и на различитим пословима обрће милионе. Према сазнањима Антикорупцијског тима Српског покрета Двери, "Стефановићев клан" се за разлику од других кланова у СНС не бави трговином дрогом, али зато се бави трговином оружјем, зидањем зграда и трговином некретнинама у Београду, као и луксузним ресторанима, апартманима и хотелима. Чланови "Стефановићевог клана" су: Горан Папић, заменик начелника СБПОК-а, Александар Папић, контроверзни бизнисмен, Милосав Миличковић, државни секретар МУП-а и вођа "раковичког клана" који тамо постоји још из времена бивше власти, као и Дмитар Ђуровић, бивши директор "Коридора Србије", још један од кумова Небојше Стефановића, кога је режимски дневни лист "Српски телеграф" недавно означио као "СНС тајкуна" непознатог порекла имовине. Ова четворица чланова "Стефановићевог клана" су задужени за сектор изградње зграда и трговину некретнинама у Београду, посебно на Звездари, Врачару и Раковици, као и куповином хотела у Врњачкој Бањи и апартмана на Копаонику. Дмитар Ђуровић се доводи у везу и са куповином имања и грађењем апартмана у Грчкој, што се опет повезује са грчком компанијом "Актор" која је била ангажована на изградњи коридора 10 и упркос бројним пропустима у извођењу радова уживала велику милост бившег директора "Коридора Србије". Како потврђује и "Српски телеграф", питајући Дмитра Ђуровића "одакле ти толики милиони", Ђуровић је власник луксузне хацијенде у Сопоту која вреди 2 милиона евра, а чланови његове породице читаве зграде поред храма Светог Саве на Врачару у вредности од 30 милиона евра, а да за све то нема доказа о пореклу имовине. С правом се поставља питање како је Ђуровић све ово стекао за време власти СНС и његовог кума Небојше Стефановића са директорском платом у "Коридорима Србије" и сумњивом дипломом приватног Факултета за услужни биснис из Новог Сада.  

Фељтон посвећен Дмитру Ђуровићу, куму министра полиције и једном од најважнијих личности Стефановићевг клана, који је у три наставка излазио у "Српском телеграфу" (25-26-27. новембар 2019) - јасна је порука супарничког клана Александра и Андреја Вучића да су се Небојша Стефановић и његов клан у Београду превише осамосталили и опустили. Фељтон је напрасно прекинут после трећег наставка, упркос најави на крају текста да ће се наставити, истога дана када сам на Твитеру објавио овај сукоб између два СНС клана који се одвија на страницама режимског гласила.  

Посебан сектор унутар Стефановићевог клана чине трговци оружјем: Бранко Стефановић, министров отац, Горан Тодоровић, власник фирме "ГИМ" и сувласник више фирми са Бранком Стефановићем, Југослав Петковић, директор јавног предузећа "Југоимпорт СДПР-а" и Младен Петковић, бивши директор "Крушика" из Ваљева и садашњи директор "Застава оружја" из Крагујевца.

А сада да пређемо на новог јунака овог серијала који носи исто презиме као и претходни, Горан Папић. У питању је Александар Папић, човек од највећег поверења Небојше Стефановића и његов први комшија у луксузном крају на Бежанијској коси. Александар Папић је човек за специјалне операције. Фирма Александра Папића "Alcantara Invest" основала је Центар за истраживање корупције (ЦИК), невладину организацију чији сајт напада критичаре министра полиције Небојше Стефановића. Александар Папић био је онај посредник који је у име министра полиције ишао код власника хотела "Шумадија" и нудио му новац како би се заташкала афера са оцем министра полиције Бранком Стефановићем који је власнику "Шумадије" нудио 300.000 евра у кешу како би преузео власништво над хотелом. Папићева већ поменута фирма "Alcantara Invest" купила је 2015. године луксузни хотел у Врњачкој бањи испод цене као једини понуђач, затим добила субвенцију из државног буџета за реновирање истог хотела и потом га продала другој особи из истог клана – синовцу Дмитра Ђуровића, Стефановићевог кума и великог "СНС тајкуна" како га назива "Српски телеграф". У питању је Дарко Ђуровић, власник фирме "Конрад" која је 2012. године продала стан Немањи Стефановићу, брату министра полиције. За ову куповину хотела у Врњачкој Бањи Папићева фирма, која годинама послује са милионским губицима и блокадама, „искеширала“ је 725.000 евра. Папић и Ђуровић су комшије у Сопоту, где се гради огроман комплекс за који се такође не зна порекло новца. Папић се помиње као главни човек "Стефановићевог клана" у Београду за послове рекетирања привредника и приватног прислушкивања, а на фотографијама до којих смо дошли налази се тик уз министра полиције на званичним прославама МУП-а, попут Дана полиције 2018, или страначким сусретима у Београду, попут посете општинском одбору СНС на Звездари 2017. године.

Милосав Миличковић, "краљ тендера" и партијског запошљавања од општине Раковица до МУП-а захтева посебно епизоду овог серијала. Дошло је време да се у МУП-у криминалци одвоје од часних полицајаца.

Број прегледа:
hit counters free

Новости