6/5/2020 7:54
Online Counter

Предсједник ПДП-а и посланик у ПД ПС БиХ, Бранислав Бореновић, упутио је иницијативу којом се обавезује предсједавајући Савјета министара БиХ да одмах покрене поступак за смјену министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташе Кошарца.

Бореновић поводом скандалозне забаве у Сарајеву, у којој је учествовао и министар Кошарац, каже да је велика срамота да смо свједоци огромног раслојавања у друштву у којем грађани поштују здравствене препоруке, не славе њима битне датуме и празнике, а власт се понаша бахато, примитивно и неодговорно.

„Овакво понашање властодржаца, који опијени моћи себи дају за право да раде шта хоће, за сваку је осуду. Поред осуде, овдје је сасвим јасно да мора постојати одговорност и да се такви поступци морају санкционисати. Као посланик у ПД ПС БиХ искористио сам могућност да осим јавне осуде формално упутим иницијативу и према Колегијиму Представничког дома и предсједавајућем Савјету министара БиХ да покрене процедуру за смјену министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ, каже Бореновић.

Како Бореновић истиче, очигледно је да се предсједавајући ПД ПС БиХ и Савјета министара, Небојша Радмановић и Зоран Тегелтија, не питају много, те позива Кошарчевог страначког шефа Милорада Додика, који је узурпирао све позиције у држави, да смијени свог министра:

„Све је почело изузимањем властодржаца од мјера. Први Додик није поштовао здравствене препоруке и кућну изолацију, јер је био изузет од истих, што је врхунац лицемјерја. Користили су страначке мреже за подјелу помоћи из Центара за социјални рад и дијелили је привилегованим страначким људима, па на крају почели да се бахате по ресторанима. На тај начин су се потпуно одвојили од властитог народа који поштује, трпи, који је добар, коректан и који је већ два мјесеца у некој врсти изолације. Овоме се коначно мора стати у крај“, каже Бореновић.

„Дрзнули су се да својом моћи и проклетим новцем себи купују привилегије, у исто вријеме се поигравајући са људским животима“, закључује Бореновић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости