29/11/2019 21:38
Online Counter

“Умјесто што тврди да није рекао оно што је рекао, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија би требао да каже када ће и како да врати уставне надлежности Републике Српске на шта га обавезују закључци Народне скупштине Републике Српске за које је гласао заједно са СНСД-овском коалицијом. Након овога, Тегелтија треба да одговори и на питање када ће да предложи нови Закон о Уставном суду БиХ и Закон о рехабилитацији свих незаконито смијењених лица из РС који су смијењени одлуком високих представника на шта га такође обавезују закључци парламента Српске за које је гласао заједно са СНСД-овском коалицијом”, рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

Бореновић је истакао да се пред Тегелтијом налази сет закључака Народне скупштине Српске који мора бити проведен у наредном периоду. У супротном, истакао је Бореновић, свима ће бити јасно да закључци Народне скупштине Републике Српске и за Тегелтију и за СНСД значе колико и љетњи пљусак.

“Закључцима је је предвиђено издвајање Срспке из ПДВ система БиХ и отварање посебног рачуна за ПДВ Републике Српске. И за њих је Тегелтија гласао заједно са СНСД-овском коалицијом. Када ће и како Тегелтија то да уради? Како ће Тегелтија да проведе Резолуцију о заштити уставног поретка и војне неутралности која је изгласана у Народној скупштини Републике Српске и то уз Тегелтијин глас? Евидентно је да је закључака много, а очигледно је да ће Тегелтијиних изговора бити још више”, казао је Бореновић.

Тегелтија, додао је Бореновић, што прије мора да изађе пред грађане Српске и да им каже да ли ће ПДВ бити повећан, када и колико.

“Тегелтија је својевремено гарантовао за Јавно предузеће „Никола Тесла“. Сви знамо шта се након тога десило. Инвестиција је пропала, средства су нестала, а Драган Вучетић је побјегао. Шта је Тегелтија урадио да се Вучетић приведе правди? Да ли ће тако радити и у Савјету министара? Питања је много, а одговора ни на видику “, закључио је Бореновић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости