24/7/2019 20:29
Online Counter

Српски режисер Драгослав Бокан жестоко је реаговао на изјаве једног гледаоца о ратним злочинама Срба у Другом светском рату, али и касније. Бокан је прво питао колико су усташе убиле људи на територији о којој прича.

- Што смо ми једини кривци, најгори од свих?! Зашто сви који овде зову говоре о српским злочинима, о нашим грешкама, о нашим примитивцима или људима који су претеривали? Ми ћемо вечно бити окривљени за геноцид због оваквих јављања! Не могу да верујем да после толико побијене и заклане српске деце, које само ми можемо да оплакамо, само ми, њих неће оплакати други, ви говорите о туђим жртвама – почео је Бокан.

Он је истакао да треба говорити о српским жртвама.

- Ви говорите о туђим жртвама, а о њима говоре и Американци и Британци и Французи и сви говоре о њима! Наше жртве као да не постоје! Проговорите о српским жртвама! Па, ми више не можемо да издржимо то! То је као пакао! Ми Срби имамо српске жртве и треба да говоримо о томе! То је неподношљиво, овде смо као у неком позоришту где се јављају људи који доказују своју хуманост на уштрб свог народа и већина људи који прати ову емисију се слаже са мном и пати, пати што не можемо да изговоримо истину о нашем страдању, него сви који се јављају говоре о нашим грешкама, о нашим појединцима, о нашим злочинцима! Kад ћемо да постанемо Срби?! Да загрлимо тог Слободана Стојановића коме су ископане очи, а не да причамо о четничким злочинима из 1942. након тога што су усташе побиле све Србе тамо?! Kао бездушници, бездушници! - викао је Бокан.

Закључак Бокановог говора је био да српске жртве нема ко да оплакује.

- Зовете нашу телевизију и говорите о српским злочинима! Након толико побијених, па милион цивила је убијено у Првом и Другом светском рату, дечице као што је ваше дете, као што је моје дете и ником ништа, него ћете ви да причате о четницима, о источној Босни! Kо сте ви! Јесте ли ви Анте Павелић који је узео лажно име и сад говори као неки Србин из Земуна? Југословенство је, очигледно, бездушно према српским жртвама! Наше жртве нема ко да оплакује! Нема! - рекао је Бокан на ТВ Хепи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости