19/6/2021 11:15
Online Counter

Звонимир Бобан, некадашњи југословенски и хрватски фудбалер, говорио је за Фајненшл тајмс о својој каријери, али и чувеној утакмици са Максимира из 1990. године, између загребачког Динама и Црвене звезде.

Та утакмица је прекинута великим нередима, касније је окарактерисана као догађај који је означио почетак краја „велике“ Југославије, а Бобан је био један од главних актера, пошто се чак сукобио и са полицајцем.

Бобан је рекао да се не каје због свог насртаја на полицајца.

„Била је то борба за слободу. Није то било усмерено против Срба... Није исправно ударати, али сам и ја био ударен. Нисам очекивао да ће се после тога догодити рат, био сам премлад и глуп да бих то видео. Ми смо очекивали да ће се држава променити у лабаву конфедерацију“, истакао је Бобан.

Он је годину дана касније отишао у Милан, а како је рекао, размишљао је да се врати у Хрватску и узме учешће у ратним дешавањима.

„Можда ми је моја прича о 13. мају олакшала душу по том питању. Поносан сам, било је пресудно да кажемо нешто о хрватском питању. Хрватска је била нека врста нежељеног детета Европе“, истакао је Бобан.

Број прегледа:
hit counters free

Новости