20/11/2019 9:43
Online Counter

Бивши министар спољних послова Малдива Ахмет Шахед осумњичен је да је примио мито од два милиона долара за признање самопроглашеног Косова, преносе приштински медији.

Лист “Зери” наводи да су медији на Малдивима пренијели да је посланик Мохамет Нашед поднио захтјев парламенту да спроведе истрагу и утврди чињенице о овом случају.

У захтјеву се, додаје лист, тражи и да одлука о признавању буде преиспитана, као и да ли је тај поступак у складу са међународним стандардима, преноси “Косово онлајн”.

У приједлогу поднесеном парламенту наведена је и изјава одлазећег министра иностраних послова самопроглашеног Косова Беџета Пацолија у којој, како се наводи, признаје да је трошио новац лобирајући да би повећао број земаља које ће признати Косово.

Малдиви су признали самопроглашено Косово у фебруару 2009, скоро годину дана након једностраног проглашења независности.

Признање једнострано проглашене независности Косова до сада је повукло 16 земаља, а посљедња је то учинила Гана 11. новембра.

Прије Гане то су урадили Унија Комора, Комонвелт Доминика, Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја, Лесото, Гренада, Мадагаскар, Соломонска Острва, Палау, Централноафричка Република и Того.

Број прегледа:
hit counters free

Новости