23/3/2020 7:46
Online Counter

Књижевница Биљана Србљановић објавила је на друштвеној мрежи Фејсбук да се тестирала на корона вирус и да је позитивна. Биљана, како је написала у својој објави, чека пријем у болницу.

"Ако ви и даље немате неког блиског пријатеља, ко је на респиратору због Ковида, имам ја. Ако и даље не знате никог ко је позитиван на Корону и управо чека пријем у болницу, знам ја: себе.

Нисмо нигде путовали, нисмо се понашали неодговорно, радили смо заједно, носила сам рукавице и маску, држала се самоизолације, чим је он осетио прве симптоме, затворила од свих, све дезинфиковала и чекала шта ће бити. И било је то што је сад. Изолација помаже, јер ми је муж негативан, нисам обесно блејала напољу, ишла по радњама, притискала дугмиће лифта, седела сам затворена у ЈЕДНОЈ соби и чекала крај инкубације с надом. Није упалило.

Срећом, постоји јасан и ефикасан протокол, од мог тестирања јуче до данас поподне сам убележена, већ обавестила све који су иоле могли са мном бити у контакту у последњих 2 недеље (срећом, минимум је у питању, јер самоизолација спасава животе), припрем се одлазак у болницу и чекам одговарајућу терапију. Нема расула, нема хаоса, нема нервозе, нема "не знам", протокол је постављен, функционише, брз је, исти је за све, болнице су спремне, све ми улива поверење и спокој.

Бојим се, наравно, али нисам љута. Растужују ме људи који стигматизују оболеле, као да смо се намерно заразили и као да нисмо штитили себе и друге. Али, то је људска природа.

Више од тога, разочаравају ме себични безидејни људи што се каче на овакву кризу својим бесциљним методама "шерповања", побуне без циља, смисла, аргумента и разлога.

Зато данас не да нећу ударати у је**** шерпу, у организацији љутитих обесних старкеља што се буне против оних који покушавају да спасу некоме живот, него вас молим да то не урадите ни ви. Ако ништа друго, оно зато што нас болесне уби глава, само нам још фали беспризорна бука без циља и смисла, саможивих људи без образа и емпатије. А мало и зато што је хаш таг "шерповање" тежак, неталентован блам.

Пустите нас на миру да нас лече и да се лечимо. Не морате да помогнете, само зачепите на пар дана, док не смислите нешто чега вас неће бити срамота, кад све ово прође. То је минимум пристојности који свако очекује од вас", написала је Биљана.

Број прегледа:
hit counters free

Новости