20/11/2019 20:11
Online Counter

Српска Безбједоносно—информативна агенција потврдила је РТС-у аутентичност снимка на којем Георгиј Kлебан даје новац наводно српском агенту. БИА је потврдила да је на снимку руски обавјештајац.

Начелник Управе за аналитику БИА Реља Жељски рекао је за РТС да је недвосмислено установљено да се на снимку налази руски обавјештајац.

На питање да ли је на снимку српски агент, припадник БИА или ВБА, или неке друге институције, Жељски је истакао да у овом тренутку не би ширио ту причу.

— Наше службе, како цивилна, тако и војна, су веома интензивно ангажоване на установљавању свих околности, а детаље на ту тему ће исказати предсједник Србије након Савјета за безбједност који ће бити одржан сјутра — додао је Жељски.

Подсјетио је да је БИА дужна да ради ускључиво у интересу само своје земље, а не других земаља.

— Веома је важно нагласити у овом тренутку да обавјештајни субверзивни рад који се одвија на територији Републике Србије, а он се де факто одвија, не треба никако везивати само за Руску Федерацију. Напротив, и друге велике силе, попут САД, Велике Британије и Француске, али и регионални играчи, споменућу само Хрватску и Албанију, веома интензивно раде на остваривању својих интереса, што је увијек у међународним односима и политици очекивано — објаснио је Жељски.

Нагласио је да су они ту да се таквим облицима без изузетка супротставе.

— Све мјере које су у надлежности БИА и ВБА у овом конкретном случају се веома интензивно предузимају и биће предузете на том професионалном плану максимално одговорно и благовремено — додао је Жељски.

— О тим мјерама, као и мјерама које ће свакако наша држава на политичком плану предузети сјутра ће детаљније говорити предсједник Србије — закључио је Жељски.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у скупштинском холу да се рано јутрос видјела са предсједником Србије Александром Вучићем и да је он, као врховни командант Војске, наложио ВБА да истражи аферу.

Министар одбране у влади Србије, Александар Вулин, рекао је да Вучић прикупља информације, додавши да очекује да у току сјутрашњег дана позове и окупи све шефове обавјештајних и контраобавјештајних служби, као и начелника Генералштаба Војске Србије.

Блиц је раније навео да је на снимку руски дипломата и припадник војне обавјештајне службе Георгиј Kлебан. Он на снимку даје новац једном, наводно високопозиционираном, званичнику Србије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости