25/1/2021 10:22
Online Counter

Дејан Миленковић Багзи, начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) Управе криминалистичке полиције МУП–a Србије, прислушкивао је председника Александра Вучића и његову породицу по директном налогу Дијане Хркаловић, некадашње државне секретарке овог министарства.

Миленковић је на саслушању децидирано рекао да је све радио по њеном налогу и транскрипте прислушкиваних разговора Вучића и породице достављао њој лично. Основано се сумња да су ти транскрипти завршавали код мафијаша из "Kавачког клана", пише Српски телеграф.

Миленковић је на тај начин потврдио сведочење око 50 радника МУП, које су саслушали инспектори Сектора унутрашње контроле. Њихови искази се потпуно поклапају. Сви они су посведочили да је Хркаловићева била мозак целе операције, па и возачи који су на саслушању рекли да су односили транскрипте појединим људима.

"Бивша државна секретарка је неколико сати одговарала на питања полиције. Њени одговори били су углавном да се не сећа, да не памти, да није упућена. Промена у ставу и понашању видела се када јој је постављено питање о налогодавцу, да ли неко стоји иза захтева да се тајно и неовлашћено снимају разговори шефа државе и ко", кажу извори из истраге.

''Прво је током саслушања пристала, али је дан касније, по савету адвоката, јавила да то одбија, чиме је бацила додатну сумњу на себе'', сведоче извори из истраге.

"Прислушкују ме и мислим да знам ко стоји иза тога, али не бих да излазим с тим у јавност. Надлежни органи се тим послом баве, они ће свој посао да ураде. То је директан покушај државног удара", саопштио је крајем децембра Вучић.

Хркаловићевој због неовлашћеног прислушкивања шефа државе прети дугогодишњи затвор, чак и до 15 година, а висина казне зависи од онога што у истрази буде утврђено.

Број прегледа:
hit counters free

Новости